sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

muutos suunnitelmiin

Tänään oli tarkoitus hypätä pientä Ulpukalla kotona ja treenata lähinnä rentoutta esteiden välissä ja saada mukavia pieniä hyppyjä. Toisin kävi, Tonja oli ihana ja ratsasti Ulpukan ja mä lähdin Piia Pantsun valmennukseen Talli Wistille. Kaverini Lindan piti mennä alun perin Piian valmennukseen mutta oli sairastunut ja oli sen verran huonossa kunnossa että ei voinut ratsastaa. Aamulla sitten sain soiton missä kysyttiin haluisinko tulla korvaamaan Lindaa hänen hevosellaan Cessillä, ja sehän sopi mainiosti. Olen aikaisemminkin ratsastanut Cessillä joten ihan vieras hevonen se ei ollut, mutta onhan siitä aikaa kun viimeksi sen selässä istuin.
Viime Hauken valmennuksessa ei ainakaan ollut hartiat liian takana....
Aluksi verryteltiin ravissa tehden voltteja ja avotaivutuksia ilman jalustimia. Piia kiinnitti koko tunnin ajan huomiota mun jäykkään ylävartaloon ja jännittyneeseen vasempaan ranteeseen. Tuo jäykkä ylävartalo tulee kuulemma siitä kun ratsastan sileällä niin kuuluu pitää hartioita takana mutta esteillä mun pitäisi saada ne enemmän eteen jotta voisin rentoutua paremmin. Tämän kanssa taisteltiin koko tunti, en ole varma sainko ne hartiat paremmaksi lopputunnista vai eikö Piia enää jaksanut sanoa siitä 10000 huomautuksen jälkeen. Nyt treenaan kotona enemmän tuota ja täytyy kiinnittää kunnolla huomiota että en jännitä hartioita koska sen takia myös käteni jää vahvaksi paikoittain. Tuo vasemman käden vahvuus on sitten ihan oma tarina, se on ollut aina ongelma ja en tosiaankaan tiedä miten pääsisin siitä eroon! Ajattelen jatkuvasti että pidä ranne suorassa ja muista pitää se rentona mutta ei, en kerta kaikkiaan vaan pysty toteuttamaan sitä ja vaikka itsestäni tuntuu että joo nyt se on rento niin ei, edelleen se on oikeasti jännittynyt. Jos jollain on hyviä vinkkejä miten tuota voisi treenata pois niin otan niitä ilomielin vastaan! :-)
Pikku poni ennen juoksutusta :)
Mutta nyt siirrytään pois mun ratsastuksellisista virheistä takaisin itse valmennukseen. Tehtiin noita samoja voltteja laukassa ja laukattiin pienien kavalettien ylitse. Kavaleteillä Cessi innostui tosi paljon ja veikin mua aina välillä, oltiin edelleen siis ilman jalustimia mikä vaikeutti asiaa. Kahdella viimeisellä kierroksella sainkin tosi kivat lähestymiset ja hypyt kavalettien ylitse ja Cessi pysyi käsissä hyvin. Sileän työskentelyn jälkeen alettiinkin hyppäämään. Harjoiteltiin pitkiä lähestymisiä n. 100cm esteillä. Pitkät lähestymiset ovatkin yksi mun heikkouksista koska musta ainakin tuntuu että silloin on vaikeampi katsoa lähestymisiä, nyt tulikin pari "hissi- hyppyä" kun tultiin liian lähelle. Kun löysin kivan rytmin niin alkoi paikatkin osua ja Cessi vanhana konkarina hyppäsi upeasti! Cessi ei ole helppo hevonen mutta kun sitä pääsee ratsastamaan niin se on Super kiva! Cessin hypyissä on aika helppo istua ja Piialta ei tullut kertaakaan huomautusta mun istunnasta esteen päällä mistä yleensä mulle tulee sanomista kun jalka ei pysy paikoillaan. Sain tosi paljon kotiläksyjä treenattavaksi mitä pystyn treenaamaan omillakin hevosilla mikä on tosi hyvä. Ensi kerralla kun Piia näkee mut niin täytyy varmistaa että ei tule sanomista tuosta ranteesta eikä jäykästä ylävartalosta, nekin parantuvat vain treenaamalla! :-)
Andyn kanssa lähdössä juoksemaan viime viikolla :)
Tonja ja Ulpukka testaamassa uusia "sokeripaloja" :)
Oli muuten tosi kiva nähdä Ulpukkaa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen jonkun muun ratsastettavana! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.