perjantai 21. helmikuuta 2014

Ulpukka estevalmennuksessa

Moikka!

Meillä on Ulpukan kanssa Lauantaina kisakauden avaus (iiiiik!). Hyppään Laakspohjassa 80cm luokan ja jos päästään siitä järkevästi läpi niin hypätään vielä 90cm luokka. Laakspohjan jälkeen heti seuraavana viikonloppuna ypäjällä on alue(?) kisat ja sinne tähdätään kanssa hyppäämään 90cm luokka Lauantaina. Hauke tulee olemaan mukana ypäjän kisoissa auttamassa verkassa ja radankävelyssä! Jos joku sattuu olemaan Laakspohjassa tai Ypäjällä kameran kanssa niin Ulpukasta ja musta saa räpsiä todella paljon kuvia! :-)  Mutta siis ajattelin nyt kirjoittaa teille pienen postauksen Ulpukan eilisestä estevalmennuksesta vaikka ei olekaan mitään uusia videoita taikka kuvia.

Ulpukka Laaksolla 2013 keväällä

Ulpukan kanssa aloitimme laukkaamalla pienen kavaletin ylitse oikeassa kierroksessa. Ensimmäisillä kerroilla Ulpukka yli- hyppäsi aika paljon ja itse ratsastin poniin liikaa painetta. Ulpukka ei tykkää ollenkaan kun ratsastan liialla paineella, varsinkin Ulpukan kuumetessa se on todella vaikeata koitta ratsastaa sitä rennosti kavalettien ylitse. Kun kavaletti sujui hyvin niin tulimme kavaletin jonka jälkeen käännettiin pienelle pystylle. Ensimmäisillä kerroille tulimme taas pystylle liialla paineella ja Ulpukka ampaisi esteen jälkeen täysiä ilman minkään näköistä kontrollia. Hyppäsimme myös jumppasarjaa joka alkoi kavaletilla, pysty, 1askel, pysty, 2askelta, oxeri. Tämä meni paljon paremmin jo kuin aikaisemmat esteet. Sarjaa korotettiin pikkuhiljaa ja lopuksi viimeinen okseri oli reilu 100cm korkuinen.


 Hyppäsimme pieniä radan pätkiä ja tutustuttiin kaikkiin esteisiin. Okseri jonka alla oli vesimatto oli Ulpukan mielestä erittäin kauhea joten siihen piti pysähtyä kerran jonka jälkeen reilulla ilmavaralla seuraavalla yrityksellä yli. Lopuksi hypättiin rataa 90- 110cm korkeilla esteillä ja Ulpukka ei meinannutkaan kieltää vaan lensi kaikkien esteiden ylitse vaikka kerran toin sen yhdelle okserille aavistuksen liian lähelle. Ulpukka oli ihan Super hyvä ja hyppäsi tosi kivasti! Itse täytyy nyt keskittyä siihen että en ratsasta liialla paineella vaan vähän enemmän rentoutta mukaan menoon.

Prinsessa

Vauhti päällä!
Seuraavan postauksen saatte Laakspohjan kisoista ja jos ette malta odottaa saada tietää miten sielä on mennyt niin "live postauksia" saatte seurata Instagramista! Eli kaikki seuramaan instagramissa; idajaponit

Mitä mieltä olette muuten uudesta ulkoasusta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.