tiistai 21. tammikuuta 2014

Kurajalka valmennuksissa!

Heissulivei! :-)

Viimeaikoina on ollut tosi paljon kaikkea menoa ja enimmäkseen valmennuksia joten valmistautukaa paljoon tekstiin! Mulla on periaatteessa ollut aikaa kirjoittaa mutta silloin on pää lyönyt tyhjää ja en ole saanut järkeviä lauseita kirjoitettua! Nyt tartuin kumminkin itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan teille Piia Pantsun valmennuksesta, Hauken valmennuksesta ja alue- valmennuksista!

Jumppatuokio

Oi miksi mulla on aina toi suu auki :D
 Aloitetaanpa viimeviikon keskiviikosta ja Torstaista kun osallistuttiin Piia Pantsun valmennuksiin Ulpukan kanssa. Molemmat valmennuksen olivat juuri kouluaikaan joten en saanut ketään mukaan kuvaamaan. Keskiviikkona meillä olin tavalliseen tapaan enemmän sileän työskentelyä ja Torstaina sitten kunnon ratatreeni.

 Aloitimme keskiviikkona tekemällä lyhyen itsenäisen verkan jonka jälkeen nopea palaveri miten viimeaikoina on sujunut. Sen jälkeen aloimme työstämään poneja ravissa avoilla ja pohkeenväistöillä. Kun kaikkien ponit alkoivat olemaan kuulolla niin alettiin ravaamaan 3 puomin yli. Puomien välissä piti joko siirtyä käyntiin tai väistää 1-2 askelta molempiin suuntiin, Ulpukka oli muuten kiva mutta jännitti niskan aina kun ylitimme puomin. Sen jälkeen tehtiin voltteja toisella pitkällä sivulla ja laukattiin 3 puomin yli toisella pitkällä sivulla kun tämä toimi niin alettiin tekemään vastalaukkoja. Ulpukka meni todella kiltisti mutta jouduin usein tekemään vähän hankalat tiet tai kääntämään liian jyrkästi kun jouduin väistelemään muita tunnilla olijoita. Tehtiin samaa juttua toiseen suuntaan ja sitten lopetettiin, tunti kesti 1 1/2 joten hevoset joutuivat oikeasti hommiin ja samoin ratsastajat.

Tunnin jälkeen olis tehny mieli vaan heittäytyä nukkumaan!

Seuraavana päivänä eli Torstaina hypättiin rataa ja vähän isompia esteitä. Ensin tehtiin itsenäisesti verryttely ja irroteltiin poneja. Ulpukka tuntui tosi hyvälle vaikka olikin vähän väsyneen oloinen. Aloitettiin hyppääminen puomi, 2 askelta, pysty, 2 askelta, puomi harjoituksella ensin pysty oli 80cm ja siitä sitä nostettiin reilu 110cm korkeuteen asti. Ulpukka hyppäsi oikealle tosi hyvin ja ei tiputtanut tai kieltänyt. Kun tehtiin sama tehtävä Ulpukka stoppasi, se olisi joutunut ponnistamaan aavistuksen liian läheltä ja Ulpukkahan on aika perfektionisti lähestymisten suhteen, varsinkin kun esteet ovat isompia! Olin sanonut Piialle jo ennen kuin aloitimme hyppäämisen että Ulpukka menee kiltisti matalia esteitä mutta sillä ei ole itsevarmuutta tarpeeksi että pystyttäisiin suorittamaan reilu 100cm rata tai hyppäämään 120cm esteitä. Sanoin myös että jos Ulpukka pääsee kieltämään kerran isolle esteelle tai joutuu sekaan niin se lopettaa kokonaan yhteistyön ja heittää hanskat tiskiin. En tiedä eikö Piia oikein ymmärtänyt mitä sanoin vai eikö hän vain ajatellut että asia olisi niin vakava mutta kun Ulpukka pääsi kieltämään sille "isolle" pystylle se ei enään suostunut hyppäämään sitä ja silloin Piia vasta tajusi mitä tarkoitin. Hypättiin sitten aika pitkä rata n. 80- 110cm korkeudella ja aluksi Ulpukka stoppasi lähes jokaiselle esteelle oli se pieni taikka iso, pelottava tai ihan vain normaali pysty puomeilla. Sain sen kumminkin sitten hyppäämään kaiken ja Ulpukka menikin tosi kivasti loppu tunnista.

Hups...

Mun muru <3

Samaisena viikonloppuna oli myös vuorossa alue- valmennukset missä oli tällä kertaa vuorossa esteitä! Ulpukka hyppäsi hyvin ja meni tosi kiltisti jokaisen esteen! Mulla on videokooste molemmilta päiviltä joten en sitten sen erityisemmin mitään viitsi selitellä, kaiken olennaisen näkee videoilta! :)


Ensimmäisenä päivänä tehtiin kavaletti treeniä, eli kavalettien väliin piti saada eri määrä askelia. Sitten hypättiin tota "dog- leg" tehtävää johon lähdin aavistuksen liian itsevarmana ja no videolla näkyy tulos miten kävi! :D


Toisena päivänä hypättiin rataa. Ulpukka meni aika kovaa välillä ja se ei tehnyt sen takia kovin hyviä hyppyjä. Se oli vähän pitkänä kokoajan joten hypyt olivat suht matalia. Ulpukka ei kuitenkaan tuijotellut esteitä juuri ollenkaan vaan meni kaikki esteet reippaasti!

Sormet jäätyyyy

Mulla oli myös Daisyn kanssa rataharjoitukset Torstaina ja ne meni ihan OK. Kokeilin uutta kuolain yhdistelmää joten alussa kaikki oli vähän hakusessa mutta viimeinen rata (70- 90cm) meni tosi hyvin ja Daisy oli hyvin avuilla, kokeilen ensikerralla pelhamia jospa saataisiin hevoseen jarrut esteiden välissä!

Daisy muru este- valmennuksessa!
Oi vitsit, oonki kokonaan unohtanu kertoa että mun uudet saappaat saapui viimein Italiasta! Tossa näätte vähän esimakua millaset on kyseessä, laitan seuraavaan postaukseen paremmat kuvat! :)
Lauantaina ja Sunnuntaina oli Hauken valmennukset, niitä olinkin odottanut! Lauantaina mulla oli yksityistunti Ulpukan kanssa ja tehtiin tosi perusjuttuja missä päästäisiin korjaamaan mun istuntaa ja omaa ratsastusta. Hauken sanojen mukaan " Now your sitting is perfect but your hands are a full catastrophe!" eli suomeksi siis; Nyt istuntasi on täydellinen mutta kätesi ovat täysi katastrofi!


Ensimmäisenä päivänä verryttelin Hauken neuvojen avulla ja keskityin pitämään käsiä paikallaan ja käyttämään enemmän jalkaa! Aloitimme ravipuomeilla ja sitten hypättiin puomi- pysty- puomi tehtävää ja käännyttiin eri tavoin. Sitten hyppäsimme kolmikaarisella kiemura- uralla pystyjä ja oxereita poikki radan. Hypättiin myös paria linjaa ja sarjaa. Paljon tehtäviä missä jouduin käyttämään istuntaa ja vähän omaa päätä, Hauke mm. ei kertonut montako askelta linjaan tulee vaan mun piti itse osata päätellä se ja muuttaa linjaa ratsastaessa askelta jotta askel sopisi seuraavalle esteelle. Ulpukka stoppasi koko tunnin aikana vain 2 kertaa ja molemmat siksi kun en itse muistanut istua satulassa loppuun asti vaan lähdin hyppyyn ennen ponia.


Sunnuntaina olin 3 hengen ryhmässä Jasminin ja Jennan kanssa. Verryteltiin pystylle jota sitten nostettiin pikku hiljaa. Sitten alettiinkin tulemaan jo kokopitkää rataa ja esteet olivat 80-100cm korkeita. Ulpukka teki niin hienoja hyppyjä että ei se ole aikaisemmin niin hyvin hypännyt! Hauken radat ovat usein tosi vaiketa esim oxeri tosi jyrkkä "dog- leg" oxeri- pysty sarja! Tän Ulpukka suoritti parhaiten kaikista tehtävistä! Olin niin iloinen tunnin jälkeen vaikka omaan ratsastukseen en ollut tyytyväinen niin Ulpukka hyppäsi kuitenkin hyvin!

No eihän sitä tekstiä loppujen lopuksi tullutkaan niin paljoa! :) 

Sitten vielä vähän esimakua ensi postauksen kuvista! ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.