sunnuntai 8. joulukuuta 2013

"Olet sydämmellisesti tervetullut...

...mukaan Etelä- Suomen kenttä aluerenkaaseen 2013-2014!" Wou, olin niin iloinen kuullessani tänään aamulla nuo sanat! Mulla oli siis Minna Leppälän valmennus jonka perusteella Minna päättäisi pääsenkö mukaan alue- renkaaseen, ja niinhän me päästiinkin ;)

                

 Lähdettiin klo: 8:45 ajamaan kohti Peuramaata ja oltiin perillä puoli kymmenen paikkeilla. Laitettiin Tonjan kanssa Ulpukka kuntoon ja sitten menin maneesiin kävelemään. Ensin keventelin itsenäisesti hetken ja sitten juteltiin vähän niitä näitä Minnan kanssa ja kerroin Ulpukasta ja musta. Kun oltiin juteltu niin jatkoin verryttelyä laukassa. Ensin mentiin kevyessä istunnassa ja sen jälkeen kun Ulpukka oli rauhoittunut niin istuin alas. Sen jälkeen tehtiin sellaista puomi tehtävää joka muodosti "salmiakin", tää harjoitus oli mulle itselle vaikea koska siinä ei saanut ratsastaa kädellä juurikaan vaan jalalla ohjausta ja oli tärkeätä että poni oli hyvin avuilla, mitä mulla ei ollut... Aikamoinen katastrofi se oli aluksi mutta tarpeeksi monen toiston jälkeen alkoi paikat puomeille osumaan ja mentiin aika sulavasti yli.


Sitten alettiin hyppäämään. Meillä oli linja missä oli 8,5m eli kaksi laukka askelta, Ulpukalle vähän etenevät ja sitten pysty jota korotettiin pari kertaa. Tää sujui tosi hyvin! Minnan äänensävykin muuttui kun näki Ulpukan hyppäävän ja pieni toivon hippunen varmaan synttyi hänen päässään siitä että ei me ihan niin huonoja olla mitä oltiin tähän asti esitetty... Sitten sama tehtävä toiseen suuntaan mutta nyt meillä oli okseri pystyn sijasta. Ensin tuli stoppi ihan ratsastuksellisesta virheestä ja toisella kerralla yli. Tuo tehtävä sujui tosi kivasti ja Minna kutsu ulpukkaa "spiderman- poniksi" kun se hypyssä levittää jalkansa aina joka suuntaan.



Kävelytauon jälkeen hypättiin vinosti molemmista suunnista vuorotellen pienen pystyn ylitse. Kerran tuli stoppi tällekkin kun lähdin taas tuuppailemaan Ulpukkaa esteelle säilyttämättä tukea suuhun, muuten meni hyvin. Sitten siirryttiin keskihalkaisijalla olevalle pysty- 2askelta- pysty sarjalle joka tuotti mulle ongelmia, en nähnyt paikkaa ollenkaan, toin Ulpukan ihan päin prinkkalaa! Onneksi Ulpukka antaa noilla pienemmillä esteillä mulle aika hyvin anteeksi eikä vedä hernettä nenään! Lopuksi sain sen onneksi tuotua edes kerran asialliseen paikkaa! Sitten lopetettiin ja ravasin loppuravit ja kävelin. Päästiin siis mukaan alue valmennuksiin ja heti ensi viikonloppuna on ensimmäiset valmennukset.


Mitä piditte tällaisesta postauksesta missä selitin vähän tarkemmin kaiken ja vielä videokin mukana mitä mieltä? 

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja onnee:)) vitsi kui hieno maneesi muute!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos tosi paljon! :) Joo se oli sika hieno ja lämmitettykki vielä! Ihan sika kiva paikka treenata!

      Poista
  2. miks sut katsastettiin tälläi erillailla eikä ensi valmennuksen yhteydessä :)? ja miks kenttään ku eks esteet oo enemmänki sun laji xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska me ei muistettu ajois ilmoittautuu niihin katsastus juttuihin ni kysyttiin silt Minnalta jos se mitenkää pystyis kattoo mut viel ja sitse suostu :D Nojoo on, mut halusin kokeilla jotain uutta ja nytkun äitin pää on vihdoin saatu käännettyy ja se suostu siihen et saan kisaa kenttää ni nii no enmä tiiä :D

      Poista
  3. mikä ton biisin nimi on joka on tossa videossa ? :) jeee hyvä te :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista yhtyettä olisko joku one republic? mut biisin nimi on "Counting Stars"

      Poista
  4. Muistan kun olit pikkutyttö ja ratsastit Sipsillä, silloin jo sanoit että haluat kenttäratsastajaksi! Onnea Ida, olet ahkera ja taitava, pidän sinulle aina peukkuja kisaat mitä tahansa!

    VastaaPoista
  5. Minkä merkkiset sun ruskeat saappaat on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on AB- merkkiset tilasin ne HIHS:stä 2012 Super hyvät ja laadukkaat! Kuitenkin ahkerassa käytössä pehmeä nahka ei ollut ihan paras vaihtoehto...:D Varsinkaan minulle joka en nyt ihan joka ratsastus kerran jälkeen putsaa niitä...:D

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.