perjantai 13. joulukuuta 2013

Tapahtuma rikas viikko

Moikka! :)

Tän viikon aikana on tapahtunut tooosi paljon, tai ainakin siltä tuntuu! Älkää välittäkö hirveästi tästä tekstistä koska se on erittäin sekavaa enkä tahtonut löytää sopivia sanoja... :D Kuvatkin ovat viime sunnuntailta ja laatu vähän niin kuin katosi tuossa niitä käsitellessä...:D


Maanantaina kävin ratsastamassa Wistien maneesilla Ulpukan. Aluksi kokeiltiin vähän satuloita kun sen oma täytyy vaihtaa, yksi satula oli sopiva ja se on meillä kotona nyt kokeilussa. Ratsastin ihan normaalisti tehden voltteja, taivutuksia, väistöjä ja kaikkea muuta jotta saisin pohkeet läpi. Menin vähän ravi-  ja laukkapuomeja vielä lopuksi. Ulpukka oli tosi kiva lopuksi!

Ticonen<3 Hymyilytti vähän kun se oli niin kiva!Vähän myöhään otettu otos mutta fiilis on kai se tärkein ;)
Voiko enään suloisempaa hevosta löytää!?
Tiistaina oli vapaapäivä ja keskiviikkona oli Siljan estetunti. Ensin verkkasin itsekseni ja katsoin että sain avut läpi. Aloitettiin hyppäämällä pystyä jonka alla oli vesimatto, vesimaton jälkeen piti siirtyä raviin ja mennä ravipuomit. Tää sujui hyvin heti kun Ulpukka lopetti esteen jälkeen pukittamisen. Sitten lisättiin ravipuomien perään kolmoissarja lävistäjälle ja ensin tuli stoppi b osalle kun tultiin vähän liian isosti sisälle niin jäi väli ahtaaksi. Parin toiston jälkeen esteitä nostettiin ja isoin oli about 110-115cm ja ravipuomit olivat sitten pienimpiä. Ulpukka hyppäsi tosi hyvin ja siis uuden satulan kanssa sen koko hyppykaari on muuttunut! Se käyttää paremmin selkää ja muutenkin sen hypyt tuntui tosi paljon voimakkaammilta kuin mitä aikaisemmin!

Selitin Tonjalle kuinka hassu hevonen Tico on :D
Torstaina vuorossa oli Maaritin koulutunti joka meni myös tosi hyvin! Ensiksi verkkasin tekemällä siirtymiä ja voltteja jotta saan Ulpukan paremmin takaosan päälle. Sitten tehtiin avoja mutta tärkeintä ei ollut se kuinka paljon etuosa olisi uran sisäpuolella vaan se että saisin taivutuksen läpi. Ulpukka oli aika löysä, ehkä väsynyt edellisen päivän tunnista mutta jaksoi ainakin aluksi vähän taistella apuja vastaan että saanko ratsastaa vasemman pohkeen läpi vaiko en. Laukassa piti ratsastaa reipasta tahtia ja taivutella siinäkin asetus läpi ja sen jälkeen vasta alettiin tekemään muita juttuja. Uralla piti siirtää takajalkoja aavistuksen uran sisäpuolelle ja muuten pitää hevonen suorassa. Sen jälkeen tehtiin uralta keskihalkaisijaa kohti pari metriä laukka sulkuja ja kun tuntui että poni alkoi kiihdyttämään vauhtia sen sijaan että kantaisi itse itsensä niin mentiin suoraan eteenpäin avoa ja sen jälkeen uudestaan sulkutaivutukseen. Ulpukka oli lopputunnista ihan super kiva! Tunsin kunnolla eron kun se kantoi itsensä ja kun se korvasi työskentelyn vauhdilla. Tänään eli perjantaina Ulpukalla oli taas vapaapäivä koska sillä oli raskas viikko ja vielä raskaampi viikonloppu edessä siis lauantaina& sunnuntaina on alue- valmennukset Peuramaalla, vuorossa on siis 2 päiväinen kouluvalmennus.
 
 
 
 
Voii Ticonen :D
 

6 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.