torstai 17. lokakuuta 2013

Nina Fagerströmin valmennus 17.10

Tänään mulla oli Ninan valmennus joka oli tosi kiva ja sillä oli hyviä harjoituksia. Ennen valmennusta olin kuullut paljon huhuja Ninan valmennuksesta joten päätin ratsastaa niin hyvin kuin mahdollista ja ottaa kaiken irti minkä vain saan. Olimme  kahden hengen ryhmissä ja minä olin Bean kanssa samassa ryhmässä.
Aloitimme laukkaamalla ympyrällä yksittäisen kavaletin yli. Milli oli muuten ihan ok, mutta koska en edellisenä päivänä saanut sitä ratsastettua kunnolla läpi selkäkivuista johtuen niin ei se ollut tänäänkään hyvä. Nina ei myöskään ollut kovin tyytyväinen kavaletti työskentelyymme joten jouduin tekemään PALJON voltteja. Nina pysäytti mut sitten ja kertoi että täytyy saada Milli pyöreäksi jotta se käyttäisi selkäänsä sitten se pisti mut työskentelemään sisäpohkeet läpi kahdeksikolla. Tein sitä aika kauan käynnissä kunnes aloitettiin radan hyppäämistä. Tehtiin S-kiemuraa kavaleteilla ja se ei tuottanut mitään ongelmia ja näin paikat tosi hyvin! Ainut vain että Nina halusi Milliin lisää pyöreyttä ja että mun kädet olisivat rennommat. Tehtiin 3-4 rataa jotka sisälsivät linjoja, S-kiemuran, sarjan ja paljon pohkeiden käyttöä, radoilla ei pärjännyt käsien avulla... Kerran sain Millin stoppaamaan kun käänsin lyhyeltäsivulta linjalle jolle oli about 10m ja aloin puskemaan ja jäätiin vähän kauas ja Milli kielsi ihan aiheesta. Lopuksi tein pitkät loppu-ravit ja sain Millin ravaamaan koko kehon läpi ja yliselän.
Ensimmäinen kerta kun hypättiin pitkää vettä!

Valmennuksen aikana emme hypänneet yhtäkään estettä yli 100cm mutta harjoitukset olivat aika vaiketa ja todella teknillisiä (onko toi edes sana?:D) välillä ne toivat jo ongelmia vaikka esteet olivatkin matalia. Linjat ja sarja olivat aika kapeita mutta se ei Millin ja mun menoa haitannut! Olin kokonaisuudessaan valmennukseen todella tyytyväinen ja sain Ninalta todella paljon vinkkejä mitä kotona treenata. Nina ei tykännyt Millistä hirveästi mutta kehui kuinka reilu ja rehti ilme Millillä on, se antaa mun virheita anteeksi ja hyppää vaikka paikka ei ole ihan täydellinen. Nyt sitten treenataan Ninan tehtäviä niin paljon että osaan ne vaikka unissani. Ensi kerralla kun on Ninan valmennukseen mahdollisuus osallistua niin osallistun ehdottomasti!
 
Onko jollain lukijalla kokemuksia Ninan valmennuksista, mitä olette pitäneet?

" It's not how bad you want it, it's about
how hard you are willing to work for it"

-unknown

3 kommenttia:

  1. Itse olen käynyt ninan valkuissa yli vuoden ajan eli siitä asti milloin hän on täälläpäin alkanut käymään. Oon ite tykänny todella paljon ninan tunneista! Varsinkin musta hän katsoo tosi hyvin eri hevosten tarpeita, esim. herkällä ja helposti kuumuvalla ei voi ehkä tehdä kaikkea samalla tavalla kuin esim. jollain laiskalla rauhallisella hepalla :D ninalla on myös tosi hyvä silmä kuolainten kanssa, taitaa munkin kolmella hevosella kaikkien estekuolaimet olla Ninan ehdottamia :D sekin on kyllä plussaa kun Nina on ainakin meidän valkkuihin tuonut välillä jotain erikoistavaroita, esim. nytkin oli joku musta levy joka oli jotain uusinta uutta euroopassa estää hevosta kiskomasta :D ja niitä Nina on sitten laitellut jos on ollut tarvis ja vielä neuvoo paikankin mistä sitä tavaraa voi tilata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin että pitää tosi tarkkoja tunteja. Vaikka mekin oltiin Bean kanssa ihan eri tasoa 80cm ja 120cm tasoilla niin samoja harjoituksia mentiin ja molemmille tuotti ongelmia. Voi vitsit kuulostaa ihan huippu tyypiltä!

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.