perjantai 23. elokuuta 2013

Esteitä,esteitä ja vielä lisää esteitä!

Guten morgen, Guten tag, Guten aben ja Guten nacht  ;-)

Vai miten se nyt olikaan... Mulla on siis Saksa valinnaisaineen koulussa ja noh, jotkut asiat on aika vaikeita mutta enimmäkseen ymmärän mitä sielä puhutaan/opetetaan. Saksahan on aika tärkeä kieli näin hevos mailmassa ja itse haluaisin ainakin lähteä jossain vaiheessa ulkomaille kehittymään kun sen aika koittaa niin on hauska osata montaa eri kieltä! Mulla ei ole yhtään ainetta missä en pärjäis ja kaikki on mun mielestä helppoja aineita ja nyt kuitenkin yritän tsempata ja oonkin tehnyt ahkerasti läxyjä ekat kaksi viikkoa, vielä melkeen vuos tätä lukukautta jäljellä, katotaan kauanko tää into riittää.... Noh mutta siis asiasta perunamuussiin. Keskiviikkona& Torstaina Hauke oli suomessa ja olin tietenkin hänen valmennuksessa, olin ekaa kertaa jonkun muun kanssa samalla tunnilla, meitä oli molempina päivinä siis 3ratsukkoa kun normaalisti olen ollut yksin joka oli tavallaan hyvä mutta tavallaan huono. Hyvä asia oli että Milli ei väsähtänyt kumpanakaan päivänä kun se sai hengähtää siinä välissä kun muut hyppelivät ja me odotimme vuoroamme.
Tästä lähdettiin sarjan B-osalle 2askeleen sijasta yhdellä!

Kuten huomaatte gramaanit olivat koko ajan "löysällä" enkä roikkunut hypyissä niissä kiinni!

Mikäköhän naurattaa?:DVoi Milli, se ei ainakaan pudottanut! pyrimme tästä asennosta.....

....tähän asentoon.
Ensimmäisenä päivänä aloitimme ympyrällä harjoitusravissa ja Hauken sanoessa "sitting trott" positiivinen mieleni hiipui vain negatiivisemmaksi ja negatiivisemmaksi, (en tosiaankaan osaa istua Millin ravissa, se on mahdotonta!).  Meni kuitenkin sekin osuus ihan kiitettäväsi (luulen ainakin) ja Milli oli ihan ok. Aloitimme tavalliseen tapaan kavaleteilla jonka jälkeen hyppäsimme pieniä esteitä, siis oikeasti pieniä max. 100cm. Se oli ihan kivaa koska pystyin siinä keskittymään hyviin teihin ja omaan ratsastukseeni ja yritin pitää kantapään alhaalla ja ratsastaa mahdollisimman eleettömästi. Ongelma mistä Hauke usein muistutti oli että minun täytyy muistaa pitää "uusi" ulko-ohja myös hypyn läpi. Menimme pieniä radan pätkiä ja sitten lopetimme.
öööööööö kiav asento mulla!
 
Toisena päivänä aloitimme suoraan hyppäämällä pieniä pystyjä jonka jälkeen radan pätkiä 3-7 esteen kera. Kaikki meni ihan hyvin ja kun hyppäsimme "pieniä" esteitä niin ratsastin gramaaneilla jotta Milli ei pystyisi viemään minua niin paljoa ja se pysyisi paremmin kasassa. Kun esteet nousivat 110cm korkeuksiin niin otimme gramaanit pois. Puomit alkoivat heti tulla alas koska Milli ei kerta kaikkiaan vain tottele minua (ratsastan kuulemma liian varovaisesti, täytyy uskaltaa ottaa enemmän takaisin kun siltä tuntuu) . Milli tykkää nimittäin jäädä vähän vahvaksi (ei kovaksi niinkuin ennen, mutta vahvaksi) ja vain vastustella kättäni kun se on vähän mukavuuden haluinen ja sehän on ISO! Joten minä pieni hento lapsokainen yritän siellä sitten ratsastaa takajalat alle, hehe, ei paljoa naurata.... Noh meni ehkä vähän paremmin tämä päivä kuin edellinen tai ainakin omasta mielestäni, Haukelta nyt sateli vain kehuja mikä sinäänsä on kivaa mutta olisi myös kiva kuulla enemmän niitä juttuja mitä täytyisi työstää (varmaan se toistaa niitä tunnin aika 10000 kertaa mutta mulla on huono muisti ja en oikeasti koskaan muista mitään). Kerran tuli kielto/pysäytin Millin kun askel ei oikein passanut ja sitten ekrran mentiin 2askeleen sarja 1 askeleella mutta se vain nauratti kaikkia.... :D Milli kyllä handlaa nuo sarjat paremmin kuin kukaan muu! Lopuksi menin vielä Sandran aknssa vähäksi aikaa kävelemään.

 
 
 
 
 
 
Tänään (perjantai) Ulpukalla oli Johkun este-valmennus. Kävelin kaverini Janinan tallille joka on about 4km päästä meiltä ja Ulpukka saikin siinä hyvät alku-käynnit. Kun oli sielä menin vähän ravia ja laukkaa ja sitten otimme jalustimet pois ja menimme hetken kavaletteja ympyrällä.  Ensin Ulpukka kävi vähän kuumana ja en itsekkään ollut kovin skarppina joten loppu tulos oli milliä vaille katastrofia. Kun ulpukkakin alkoi rentoutua ja itse tajusin taas istua ja ratsastaa niin meni ihan ok hyvin. Sitten siirryimme jumppa-sarjalle jonka jälkeen Ulpukka joka kerta teki niin näyttävät pukit että huhu... Poni väläytteli siis parhaita puoliaan kaikille. Jumppaa korotettiin pikku hiljaa kunnes viimeinen oxeri oli aika leveä ja ehkä 90cm korkea. Suurin ongelma oli pysyä keskellä esteitä läpi koko jumpan koska Ulpukka oli alunperin vino vasemmalle ja koska vasen on minunkin heikpmpi puoli niin se yhdistelmä on aika huono. Olen paljon työstänyt meidän molempien vinoutta ja se on parantunut todella paljon! Ulpukka oli kuitenkin todella jännittynyt koko ajan ja silloin tuo vinous korostuu. Jumpan jälkeen mentiin myös pienieä radan-pätkiä 80-110cm korkeuksilla ja meni ihan hyvin, pari puomia ja kieltoa tuli mutta olin ihan tyytyväinen Ulpukkaan koska tuli pari aika hienoakin hyppyä! Iskä tuli onneksi trailerilla hakemaan niin ei tarvinnut kävellä kotiin.


Se on kyllä niin kertakaikkiaan paras!<3


 
Kaikki kuvat ovat c. Netta Uusinoka

6 kommenttia:

 1. oi ihan mahtavia kuvia, oootte niin super hienojaa! :))♥

  VastaaPoista
 2. Milli on niin hieno! Ja ulpukka myös :) Ootko saanut uudet jalkkarit kun en oo ainakaan huomannu että noi olis esiintynyt aikaisemmissa kuvissa? :D Tosit kivat! Valitsin silloin joskus kultaiset jinit ja nyt kauhea himo juuri noihin sinisiin, mustiin tai punaisiin :(

  VastaaPoista
 3. Hihi he ovat super hienoja molemmat! :) joo, ostin noi mun kaverilta 50€ käytettynä vaikka ei niissä sitä käytön jälkeä juuri näkynytkään. Joo mäkin himoitsin niitä kultaisia muttamutta nääkin on ihan kivat !:)

  VastaaPoista
 4. saanko arvata, tausta paintilla tehty?

  Nice blogs for you! en ossaa enkkuu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatu tausta by me ! :D jepp paintillahan se :D haha kiitti! :) * You have a nice blog ;)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.