torstai 18. heinäkuuta 2013

4 days in Turku

Ihana viikon-loppu tuli vietettyä siis Turussa Marin&Arton luona. Milli majaili Artukaisissa yksityistallilla missä sitä hoidettiin todella hyvin! Kerron nyt kaikesta mitä tapahtui torstain ja sunnuntain välillä myös vähän muitakin juttuja kuin vain heppa juttuja vaihteeksi :-)
Ticonen<3

Ulpukalle tuli kiire kun huomasi että traileri ajoi pihaan!

Ladyllekkin tuli kiire! :D

Milli ennen lähtöä<3

Kaikki varusteet pakattuna


Lisää varusteita

Satulahuone :)


Torstai: Mari tuli hakemaan Milliä ja minua joskus 15 maissa ja laitoin kaikki kaikki vaatteeni sun muut tavarat autoon. Millin pakkasimme traileriin ja lähdimme ajamaan auton nokka Turkua kohti. Olimme perillä joskus 17 aikaan. Purimme Millin trailerista ja veimme sen karsinaan. Annoin sille heinät ja kaurat ja juotin sen.


Trailerin putsaus meneillään.

Milli ihmetteli missä vieruskaveri on?

Höpsö Milli<3
Vein kaikki Millin varusteet talliin satula huoneeseen ja laitoin huomisen kisavarusteet kuntoon. Putsasin trailerin ja lähdimme kohti kakskertaa.

 
 
Kun tultiin perille asettauduin huoneeseeni ja vaihdoin vähän mukavemmat vaatteet päälle. Söimme lohta ja uusia perunoita illalla jonka jälkeen kävimme Maian kanssa rannassa vähän kuvailemassa ja kastelemassa jalkoja. Yö oli vähän levoton koska olen niin vähän muiden luona yötä että en osaa nukkua kunnolla vieraassa kodissa.

Prinsessa peitto 8-)
Perjantai: Aamulla heräsin joskus ennen kahdeksaa ja menin syömään aamupalaa. Vaihdoin vaatteet ja lähdimme Marin kanssa tallille.
Milli yritti piehtaroida mutta maa oli liian kova ! :(
Prinsessa<3


Milli ja Lumi :-)

Mari hoiti Millin varsaa Lumia sillä välin kun minä ja Maia siirsimme Millin tarhaan. Milli jäi nauttimaan raikkaasta ilmasta viereisen tarhakaverin kanssa sillä välin kun me lähdimme takaisin "kotiin". Chillasimme sielä sitten neljään asti kunnes lähdimme tallille uudestaan ja laitoin kaikki varusteet kasaan ja Millin autoon ja nokka kohti Metsämäen ravirataa.

Lähdin hakemaan Milliä tarhasta.

Tallin piha alueella chillailua.
Matka kesti reilu 20min ja perille tultaessa luokkaa oli siirretty 15min eteenpäin joten minulla ei ollut mitään kiirettä. Kävin kansliassa ja jäin sitten Maian kanssa katsomaan kilpailuja. Johku oli myös saapunut paikan päälle joten kävelin hänen kanssaan 110cm radan. Ihmettelin kiemuraista ja kummallista rataa kunnes selvisi että kyseessä oli saksalainen-ratamestari. Rata oli PALJON teknisesti vaikeampi kuin mitä suomalaisten radat joten montaa 0-0 rataa ei ensimmäisenä päivänä ollut. Mari talutti Milliä hetken ja sitten menin itse selkää ja aloin työstämään käynnissä. Olisin halunnut Millin pään vähän alas jotta se keskittyisi edes hetken minuun eikä 100m päässä oleviin ravihevosiin. Kun se vihdoin antoi periksi niin otin ravia ja huomasin kuinka se puskee ulkoapuja vastaan jatkuvasti vaikka työnsin pohkeella sitä sisällepäin. Kerran "potkaisin" sitä vähän napakammin ja tästähän Millin EI pitänyt, se hyppäsi pystyyn ja pukitti perään, lievää erimielisyyttä kumpi määräisi mitä tehdään? Noh, se kuitenkin auttoi vähän ja Millin alkoi olemaan ihan kivan tuntuinen. Otin vähän laukkaa kunnes sain mennä jo este verkkaan.
 
1 este :)

KLIKKAAA TÄSTÄÄÄÄÄ NÄHDÄKSESI RATA VIDEOLLA!
Aloitimme hyppäämällä pientä ristikkoa jonka kanssa ei ollut mitään ongelmia. Sen jälkeen pysty ja sitten oxeria. Verkka meni ihan hyvin ja sain sääilytettyä hyvän ja terävän laukan. Kun aloitin radan otin pienen spurtin jotta saisin laukka rytmistä kiinni. Ensimmäinen este hyvin mutta kakkoselle kaarre valui todella pitkäksi ja tultiin vähän liian löysässä laukassa. 4esteelle tultiin liian lähelle ja siitä puomi alas. Sarjalle varmistelin ihan liikaa ja Milli melkein pysähtyi kun menimme niin hidasta laukkaa. Sain sarjan jälkeen hyvän laukan ja viimeiselle esteelle asti se piti kunnes tuli tiukka kaarre kun kyseessä oli arv. A.2.0 eli aikaratsastusta niin oltiin etukäteen suuniteltu pari tiukempaa käännöstä. Menetin laukan ja sitten Milli oli vähän liian pitkänä joten toinenkin tiputus. Olin pettynyt omaan ratsastukseen ratsastin enimmäkseen kädellä ja unohdin kaikki mitä oli opetettu. No lähdin kokemusta rikkaampana hoitamaan Millin pois. Sen jälkeen lähdettiin ulos syömään johonkin pihvi ravintolaan nam! Menin nukkumaan aika ajoissa ja nukuin nyt vähän paremmin.

Lauantai: Heräsin joskus 9 maissa ja söin aamupalan. Kävimme Maian kanssa metsässä ulkoiluttamassa koirat (Poju&Wallu). Kävelimme sielä yhtä "traktoripolkua" pitkin kunnes saavuimme yhdelle kalliolle. Kiipesimme ylös kalliolle ja heittelimme keppejä koirille jotka innoissaan juoksi perään. Kun olimme kääntymässä takaisin huomasimme että polku oli "kadonnut". Kävelimme metsässä ympäriinsä löytämättä polkua (olimme lähteneet väärään suuntaan). Kävelimme sitten niin kauan kunnes saavuimme metsän reunaan ja löysimme pienen hiekkatien mitä piktin käveltiin kunnes saavuimme vähän tutumalle alueelle. Koirat kävivät uimassa kun talo on ihan meren? vieressä. Kun pääsimme vidoin "kotiin" niin pelasimme puhelimilla ja vain hengailimme kunnes oli aika lähteä tallille.

Ami <3Wallu
Poju
Tallilla hokkien ruuvaus ja tavaroiden pakkaaminen autoon. Olimme perillä hyvissä ajoin ja aloin verkkaamaan pitkien alkukäyntien jälkeen. Tein ympyröitä ja pysähdyksiä toivoen että Milli kuuntelisi minua edes vähän. Käytiin kävelemässä Johkun kanssa rata joka oli jälleen aika kummallinen mutta ajattelin selvitä siitä kuitenkin kunnialla läpi koska muuten ei ollut asiaa seuraavan päivän 120cm luokkaan. Kyseessä oli Arv. 367.3 eli kaksivaihetta mutta perusradalla oli vain 5 estettä ?! Siis mitä? uusinassa oli enemmän esteitä kuin perusradalla... Verkassa Milli oli tosi hyvä! tehtiin perus-verkka eli, ristikko pari kertaa pysty ja oxeri ja ennen radalle lähtöä vielä pysty kertaalleen.

Kun pääsin radalle varmistin että ratsastin tarpeeksi eteen ja rata alkoikin ihan hyvin mutta 1-2 välille minun piti ratsastaa 6 askelta mutta minulle tapahtui laskuvirhe ja menin 5 askeleella välin vaikka itse olin ihan varma että olin laskenut 6askelta :D Kaarteessa Milli pääsi pitkäksi ja harmillisesti 3este putosi. Loppurata meni sitten ihan hvyin (esteitä oli 2jäljellä).

Milli ottaa rennosti ;-)
Kun Milli oli hoidettu niin vietettiin iltaa grillaten ja mukavassa seurassa. Illalla katsottiin PAUL elokuvaa ja puolet hevoskuiskaajasta mutta en jaksanut katsoa loppuun asti. Menin nukkumaan joskus 12 jälkeen.

 
Sunnuntai: Heräsin vähän vaille 10 ja menin taas aamupalalle. Meikkasin ja vaihdoin vaatteet. Lähdettiin tallille missä taas hokit jalkaan ja tavarat autoon ja matkaan. Lähtö numeroni oli 11 joten kävelin selästä Millillä ennen radankävelyä. Milli oli todella hyvän tuntuinen! Pehmeä suusta ja se keskittyi ja tuntui aika rennolta. Menin kävelemään radan joka oli helpoin kaikista koko viikonloppuna. Mari kävelytti sillä välin Milliä. Kun menin takaisin selkään ja otin ohjat huomasin että EI tein suuren virheen kun kävin aikaisemmin jo selässsä koska Milli tulee heti vahvaksi kun on antanut pitkät ohjat jos on jo ratsastanut hetken... Noh, aloin sitten verkkaamaan hevosella joka katsoi minua yläkautta silmiin ja ei oikein totellut apuja. Tein taas paljon siirtymiä laukasta käyntiin ja pysähdyksiä ja peruutuksia jotta se tulisi takaisin kun pyysin. Kaikki verkkahypyt menivät hyvin vaikka tahtoi tulla vähän kiire kun sielä oli joku sähläys menossa joten stressaannuin itse ja sähläsin liikaa. 
Milli valmiina kisoihin!


Ennen rataa poseeraukset.
"hehe oon niin nätti" -Milli


Hymyä kaikki!
 
KLIKKAAA TÄSTÄÄÄ NÄHDÄKSESI SUNNUNTAIN 120CM RATA!!!!!!!

c) Aada (aadan-hevoselämää.blogspot.fi)


Rata alkoi hyvin mutta 3esteen MILLI pudotti! En ymmärrä tulin todella hyvin esteelle Milli teki ison loikan mutta unohti että sillä on takajalt ja vain rysäytti puomin alas. Johkukin sanoi että se meni ihan Millin piikkiin että en olisi voinut sille tehdä mitään. Noh jatkoimme matkaa puhtaasti toiseksi viimeiselle esteelle johon lähdimme ehkä vähän liian kaukaa jolloin Milli ei hypännyt niin paljoa ylös vaan enemmän eteenpäin ja siinä tuli minun takiani toinen puomi alas. Mutta vaikka tulikin kaksi puomia alas niin se oli hyvä rata, tempo säilyi ja Milli vähän pehmeni suusta ja kuunteli apujani! Olin todella tyytyväinen koko viikonloppuun ja varsinkin molempiin 120cm ratoihin koska sain ratsastettua hyvässä tempossa eikä tullut mitään niin isoja virheitä että tuolla tasolla kilpaileminen olisi liian vaikeata vielä meille (LUE:minulle). Pesimme Millin ja aloimme ajamaan kotiin päin. Kotona Milli pääsi tarhaan ja syömään heti. Putsasin varusteet ja laitoin ne paikoilleen.
Kotimatka meni Candy Crush:ia pelaillen.
Jouduttiin laittamaan korvahuiput kun se edellisinä päivinä koko ajan ravisteli päätä kun kärpäset pörräsivät ympärillä.

Sitten se puomi tippui! :(


Toivottavasti joku jaksoi lukea näinkin piktän postauksen mutta nyt saitte sitten koko viikon-edestä tekstiä ;-) Kirjoitan varmaan ensi kerralla kun meillä on jokin valmennus koska tämä viikko vain "chillaillaan".  Kysymyspostaus latautuu parhaillaan You Tubeen kahdessa osassa joten julkaisen videot täällä heti kun ne ovat aldanneet malttakaa vielä hetki :-)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nii ja sitte, mikä traikku teil on ku toi satulahuone on ni iso ja ihuna :3

   Poista
 2. Kiitti :) Toi ei oo meidän se on Marin (Millin omistaja). Mä en tiedä minkä merkkinen se on :D

  VastaaPoista
 3. tää oli kiva postaus!:) vitsi ootte hienoja, niinkun ainaa! :D katoin jo sen kysymyspostauksenkin, se oli hyvä! hahah olit jotenkin niin luonnollinen siinä, tosi kiva! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Oonis<3 Milli on ihan paras! hahahha mua nauratti se hirveesti ja hävettää :D Tuntuu nii oudolta kuvata itteään!:D

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.