perjantai 7. kesäkuuta 2013

Finnderby & ratsastus

Heis sveis :)

Huomasin juuri että mulla ei ole mitään uutta materiaalia blogiin viime ajoilta joten joudutte tyytymään vanhoihin kuviin, toivottavasti ei hirveästi haittaa. Tulevana Lauantaina olen lähdössä Finnderbyyn hoitajaksi äidille. Onko joku lukijoista tulossa Ypäjälle Lauantaina?

Eilen lähdin heti aamu-varhain 9 maissa naapuri-tallin kentälle treenaamaan Ulpukan kanssa. Äiti tuli Ramseksen kanssa myös sinne treenaamaan kisoja varten. Aloitin melkein heti kevyessäravissa tekemällä paljon taivutuksia ja irrottelin sitä molempiin suuntiin. Se oli aika vetreä koska edellisenä päivänä olin ratsastanut sen hyvin läpi. Otin sitten aika nopeasti laukkaa ja jatkoin irroittelua, ulpu oli aika hyvä! Sitten vain istahdin laukassa vahvemmin satulaan ja Ulpukka siirtyi käyntiin (se on todella herkkä istunnalle!). Kun poni oli saanut hengähtää hetken otin harjoitusravia ja aloin tekemään ravi-käynti siirtymiä. Tarkoituksena oli saada takaosa alle ja poni ravaamaan ylä-mäkeen. Ulpukkahan on aika etupainoinen muutenkin niin kun jään kantamaan sitä niin se vain pahenee ja siitä pitää päästä eroon. Siirtymät sujuivat ihan OK, sen jälkeen tein avoja niin että etuosa oli ihan vähän vain uran sisäpuolella mutta iso taivutus sisälle. Samaa tein laukassa mikä meni ihan hyvin. Tein lopuksi pari vaihtoa kumpaankin suuntaan mutta ne menivät aika huonosti, keräsin poniin liika painetta ja vaihdot vain räjähtelivät joka suuntaan (voikohan noin edes sanoa?). Normaalisti en mieti laukan-vaihtojen aikana juuri muuta kuin asetusta ja että muistan vaihdon aikana ratsastaa eteen jotta se ei jää paikalleen mutta mietin nyt liikaa ja luulen että se on osa syy miksi ne eivät onnistuneet.
Hienoin poni!
 

Milli joutui saamaan vapaapäivän koska lähdimme Ypäjälle kisoihin äidin kanssa. Äiti kilpaili Annilla Prix St. George luokassa ja oli toinen ei sijoittunut. Rata oli todella hyvä jos miettii että Anni on ollut yli vuoden pois radoilta ja oli todella jännittynyt prosentteja tuli kuitenkin aika hyvin; 62.983%. Lauantaina äiti menee Ramseksella Intermedier I luokan joka on myös Small Tour:in 2 osakilpailu pitäkäähän peukkuja!
Ramses XII kouluratsastuksen seuramestaruus KULTAA 2012!
 
Minä 9v. ja Anni 5v.

2 kommenttia:

 1. oii, Ramses on niin upeen näkönen, ja hieno on Ulpukkakin :)
  Onnea äidilles kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on! Kiitos, vähän myöhään vastasin....

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.