keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Dumi&Pantsu+ muuta sekalaista

(HUOM! POSTAUS KIRJOITETTU MAANANTAINA)

Eilen oli tuomarinkylässä siis "Este-Jussi"- aluekilpailut ja käytiin Millin kanssa sielä hyppäämässä ensin "verkkana" 110cm joka meni ihan päin lehmänkanalaa koska joku kuski (en siis minä ainakaan....) mokaili niin paljon kuin vain ehti, hupsista... No ei puhuta siitä koska se meni jo.

Mutta sitten hyppäsin siis 110-125cm pääluokan jonka arvosteluna toimi "vaikeutuva esteratsastus A2". Minulle kyseinen arvostelu oli ihan uusi juttu ja hetki menikin ennen kuin tajusin miten se toimii. Elikkä siis radalla on 6,8 tai 10 estettä, tässä tapauksessa radalla oli 10 estettä. Jokainen este on jonkin pistemäärän arvoinen (1este=1p, 2este=2p, 3este=3p jne.). Pudotuksesta ei tule pisteitä ollenkaan mutta kiellosta taisi tulla - pisteitä (en ole varma). Sitten samalla kun keräilet pisteitä niin esteet vaikeutuvat ja tiet hankaloituvat. Alussa esteet olivat 105-115cm ja viimeiset 2 estettä olivat ihan tappiin vedettyjä 125cm esteitä joista toiseksi viimeisenä oli musta ISO pysty johon paistoi aurinko ja Milli teki arviointi virheen eikä nostanut jalkoja tarpeeksi ja veti siinä sitten pudotuksen ( en olisi kuulema oikeastaan vointu tilannetta ehkäistä muuta kuin tuomalla vähän huonosti jotta se olisi tarkempi jaloistaan mutta satuinpas juuri sille esteelle tekemään parhaan lähestymisen koko radan aikana...). Voittaja selvisi siten että, jos olis enemmän kuin yksi jolla oli sama pistemäärä niin aika ratkaisi.

Oma ratani oli kokonaisuudessaan tasainen ja ihan hyvä ajatellen edellistä rataa. Olin mennyt verkassa jo ihan lukkoon ja ajattelin liikaa, paikat eivät osuneet, rytmistä ei ollut tietoakaan, ja kaikki tämä koska ajattelin liikaa, 125 luokassa annoin vain palaa ja en ajatellut niin paljoa ja heti meni paremmin!

Kuvat missä ei ole kisatakkia on 110cm luokasta ja kuvat missä kisatakki on 110-125cm luokasta.
 
(c) Tonja (videolta)
 
(c) Jessica
Tämä kuva olisi ihana jos minulla olisi silmät auki!

Niin me vain mentiin koko 110cm rata tuollainen valkoinen kuolaläiskä silmän alla, eikä kukaan sanonut mitään! :D

Toissapäivänä ratsastin Ticon ja se meni tosi hyvin! Laukat meni molempiin suuntiin ongelmitta ja nyt saatte vain aika paljon kuvia siitä koska siitä ei ole mitään kirjoitettavaa.

"moi, me ollaan söpöjä, eiks jeh?"
Näin seisoo kiltiti 4vuotiaat satulavyön kiristyksessä ;-)


Hieno pikkuvaaviponi<3

Hmm.. Joku opettaa mut istumaan XD<3

Tää hevonen on vaan niin ihana!

Ihana Ticonen<3 Tuo pohje on taas kaikkea muuta kuin ihana....

Hoplaa hoplaa....

"Hyvä Ticonen, HYVÄ!"

Nyt on työt tehty, ryhdistä sen huomaa...
Tänään illalla oli Piia Pantsun valmennukset mihin ei minun alunperin pitänyt lähteä mutta sinne sitten päädyttiinkin. Piia&Johku olivat meillä syömässä ennen kuin Piia meni valmentamaan Tammisaareen ja siinä juteltiin sitten niitä näitä ja sitten lopputuloksena oli se että lähden illalla Wisteille Piian valmennukseen Ulpukalla.
Sarjan A-osalla

aika isoja esteitä! :o

se on kyllä upea!<3


Mentiin sinne hyvissä ajoin ja rakennettiin esteet ja sitten katsoin hetken yhtä tuntia ja sitten menin laittamaan Ulpun kuntoon. Kävelin aika pitkät alkukäynnit ja sitten tein vähän kevyessä ravissa töitä jotta se pehmenisi suusta. Aloitimme kavaleteille jotka meni vähän niin ja näin. Sitten tulimme pari yksittäistä estettä ja sitten vähän sarjoja ja linjoja. Ulpu ei kieltänyt tunnilla kertaakaan turhasta vaan esim. jäi kyttäämään yllätyksenä tullutta estettä tai jos toin ihan päin piparia. Lopuksi mentiin rataa mikä sisälsi, 1askelen sarjan, 2askelen sarjan, kaksi linjaa ja vesimaton. Ulpu ei tökännyt kertaakaan. Mentiin rata ensin 80-100cm tasolla ja sitetn nostettiin 100-110cm tasolla, siinä kohtaa meni kyllä pupupöksyyn ja sitten mentiinkin läpi ekasta esteestä mutta U ei ottanut nokkiinsa ollenkaan vaan seuraavalla yrittämällä hyppäsi varmuuden vuoksi 20cm ilmavaralla yli. Jouduimme toistamaan pari tehtävää radalla kun pidättelin Ulpua liikaa ja Piia halusi saada paremman laukan sille eikä niin että laukka pomppii paikoillaan. Olin erittäin tyytyväinen suoritukseemme ja Ulpukkaan, siitähän kehittyy koko ajan hienompi, Piiakin huomasi että ollaan tehty tulosta sitten viime valmennuksen ;-)
 
 
Saakohan tuosta edes selvää että kyseessä on Ulpukka? XD
HIENO PONI! katsokaa tota ilmavaraa!

13 kommenttia:

 1. Eikös ois jo aika uuden bannerin?
  Tuo ei oikein tuo edustusta hyvälle blogilles /:
  Kiva postaus ja hienosti meette!:) Videoo ois ollu kiva nähä radoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuo on karsea.... En itse osaa niitä tehdä joten en teidä mistä niitä sitten saisi... Kiitos ;-) Voin ehkä ladata ne tai ainakin toisen niistä :-)

   Poista
  2. Voinko kokeilla väsätä sulle bannerin?:)

   Poista
  3. ILMAN MUUTA! JOKAINEN VAPAAEHTOINEN SAA! ;-) Otan niitä ilomielin vastaan!

   Poista
 2. Voitko tällä viikolla koittaa väsätä jonkinlaisen varustepostauksen Ulpun, Millin ja Ticon varusteista :D Ja sunki olis kiva nähä ;)

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä olet ratsastajista, jotka ratsastavat rennosti polleillaan ja eivät kilpaile, joiden jaladsa on milloin mitkäkin kumpparit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvostele ihmisiä vaatetuksen/harrastuksen perusteella.

   Poista
  2. Voi kuinka kiva kuulla!

   Poista
 4. voi ihan sika makee 4-vuotias!!! wooow! ja upeesti hyppäätte myös ulpukankaa, wau oikeesti!! hyvä iiidis♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on!♥ U on kehittyny ihan superisti! ;)

   Poista
 5. Ticolla on upeat liikkeet ja menee tosi hienosti! Tietenkin myös Ulpu ja Milli ovat hienoja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tico on ihan uskomattoman hieno hevonen! Ja todella älykäs 4vuotias!

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.