sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Young riders Event 2013

Tänään oltiin taas Laaksolla kilpaielmassa. Hyppäsin 115cm&120cm molemmat luokat hyppäsin ensimmäistä kertaa sen lisäksi kilpailut olivat minun ja Millin ensimmäiset kansalliset. Äiti lähti itse kilpailemaan Boen kansallisiin kouluratsastuskilpailuihin joten valmentajani Johku vei minut ja Millin kisoihin. Lähdimme kotoata n.10maissa ja olimme hyvin ajoin perillä.
Goldencoastit <3

Goldencoast Ultimate& Goldencoast Emmanuelle
 Amandan blogi---> Team KolmenkopplaEnsimmäisenä oli vuorossa Juniori-Cupin ensimmäinen osakilapilu jossa arvosteluna oli tyyliratsastus. Esteitä oli 10kpl ja rata koostui lähinnä kaarteista ja suhtautetuista väleistä. Esteet olivat 115cm korkeita, kuitenkaan harva esteistä oli oikeasti niin iso, tai sitten en vain tuntuivat piennemmiltä. Lähdin luokassa lähtönumerolla 9. Lähdin ajoissa kävelemään Millin kanssa ja sitten verryttelyssä taivuttelin ja ratsastin pohkeet läpi. Milli tuntui alusta asti todella laiskalta ja löysältä. Verryttelyssä oli paljon hevosia joten en uskaltanut käyttää raippaa pohkeentaakse koska Milli reagoi siihen yleensä pukilla tai potkaisemalla taaksepäin. Paikat eivät osuneet verkassa melkein kertaakaan ja vähän haikein mielin lähdin radalle. Jännitin tai itseasiassa otin liikaa paineita arvostelusta, yritin niin kovasti että mikään ei onnistunut. En saanut hyvää rytmiä radan aika vaan laukka vaihteli todella paljon ja lähestymiset menivät ihan miten sattuivat. Yksi pudotus tuli radan aikana, en muista miltä esteeltä mutta siitä tuli  -2 pistettä lopputuloksesta. Olin vähän pettynyt koska olisin tietenkin halunnut olla sielä top 8 ryhmässä jotta olisin saanut hyvän lähdön Juniori-cupissa. En kuitenkaan tiedä mille sijalle sijoituin koska tulokset eivät päivity tyyliluokissa Equipe:n. Sain tyylipisteitä 33 joista sitten -2 joten lopputulos oli 31pistettä. Voittajalla taisi olla jotain lähemmäs 45 pistettä joten siitä voi kuvitella millä sijoilla olin.

Hieno Pony<3 Mihin päin osittavat varpaat entä katse? ;D
Junior-cupin jälkeen laitoin Millin autoon ja pesin hiet pois. Putsasin varusteita seuraavaa luokkaa varten. Luokka oli kansallinen 120cm arv. AM5 eli ensin perusrata ja vähiten virhepisteitä ratsastaneet jatkavat uusintaan. Katsoin pari ratsukkoa ja laitoin Millin kuntoon. Jo kun kävelin alkukäyntejä Milli oli virkistynyt ja tuntui paljon vetreämmältä ja pirteämmältä. Verkan aloitin kevyessä ravissa jonka jälkeen vähän laukkaa ja sitten parit hypyt. Milli oli todella hyvä ratsastaa ja lähdin hymykorvissa radalle. Ajattelin että nyt pitää löytää laukkaan rytmi ja sitten muut asiat loksahtavat itsekseen paikoilleen, niinhän siinä sitten kävikin. Laukka rytmi oli hyvä alusta loppuun ja sain jokaiselle esteelle hyvän lähestymisen, ei mikään täydellinen mutta sellainen että siitä oli Millin hyvä hypätä. Rada koostui taas suhtaututeista väleistä ja kahdesta sarjasta. Ensimmäiselle sarjalle toin aavistuksen liian lähelle ja Milli ei noussut tarpeeksi hypyssä ja vetäisi A-osan alas. Toiselle sarjalle tuli taas aavistuksen liian kaukaa lähestyminen ja sen seurauksena iso hyppy ja väli jäi ahtaaksi ja B-osa alas. Vaikka saimmekin 8vp. niin olin niin iloinen ja tyytyväinen itseeni ja Milliin!

Nyt näyttää paremmalle! ;)
Kisat olivat todella opettavaisia molempina päivinä. Nyt täytyy itseni alkaa keskittyä sellaiseen juttuun kuin että en sano "prrrrr" ennen estettä koska sehän tarkoittaa että pysähdy tai hiljennä. Olen kerran tehnyt niin Ulpulle ja se pysähtyi silloin esteen eteen. Tänään tein Millille niin 2kertaa ensin 115cm verkassa ja se pysähtyi ja sitten 120cm verkassa ja se pysähtyi. No ainakin ääniavut menevät hyvin molemmilla läpi (ha-ha ;D)
Hyvä poni!

Jos jollain on muuten tietoa löytyykö Sunnuntailta kuvia luokista 9 tai 10 Millistä ja minusta niin voitteko ilmoitella kommentilla? Kiitos! :)

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Oliko muuten napsu sun oma vai jonkun muun tytön mut kilpailit sillä? Ja lähtikö lelle(?) tuolle tytölle joka omisti napsun koska kilpailit napsulla? Näin ainaskin blogissaan väitti.. Oon ite kylläkin ymmärtänyt että napsu oli sun oma?

  Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napsu ei ollut omani vaan Lindan (blogia kirjoittanut tyttö) ja Napus ostettiin hänelle ensiponiksi mutta Napsu ei ollut ehkä ihan sopiva Lindalle joten minä ratsastin sillä aina välillä jotta siihen saataisiin jotain kuria (se oli aikamoinen kuumakalle). Linda ratsasti Napsulla ehkä 1vuoden kunnes se siirtyi kokonaan minulle ratsastettavaksi ja sitten kilpailin vuoden verran sekä Napsulla että Lellellä. Kun Lelle alkoi jäädä pieneksi enkä saanut ratsastuksesta juurikaan mitään enään irti ja oli aika saada isompi poni rinnalle niin annoimme Lelle Lindalle :) Nyt Lelle asuu sielä edelleen ja luultavasti koko loppuelämänsä sillä Lindan pikkusisko ratsastaa sillä nykyään.

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.