maanantai 13. toukokuuta 2013

Äidin ratsastuksia.

Tänään Milli saa ansaitun lepopäivän ja huomenna taas jatkuu treenit. Tänään äiti kiipesi Ulpukan selkään piiiiitkästä aikaa. Äiti taisi viimeksi joskus viime syksynä/kesänä olla sielä kun sanoin että tää poni on ihan katastrofi tee jotain! Silloin Ulpukka oli vielä sellainen töpö liikkeinen ja muutenkin aika raaka.

Seuraava kuva on tälle anonyymille tarkoitettu;

Anonyymi 28. maaliskuuta 2013 16.36
Sulla on tossa tokavikassa kuvassa nivel ja viimeisessä hissit..tottakai hevonen kulkee kovalla kuolaimella helpommin.
Ei itseni mielestä kylläkään kovinkaan suurta eroa ole Millin muodossa ole, oliko minulla sitten "vahva" tai "pehmeä" kuolain.....


 Äiti aloitti ratsastamalla vain eteen päin ja yritti saada ponin kantamaan itsensä. Itsehän ratsastan aina raipalla koska Ulpu ei reagoi pohkeeseen yhtä hyvin...(hups) Äiti taivutteli sitä ja halusi vain saada takajalat hommiin ja poni pohkeen eteen. Aika paljon sai äitikin tehdä ponin kansa hommia että se laukassa jaksoi polkea takaata eteen ilman että äiti kantoi sitä. Itse olin ihan haltioissani kun poni näytti niin kivalle! Askel oli ihan normaalin näköistä ja poni näytti tyytyväiseltä. Otin parit kuvat äidistä ja Ulpusta joten vitte nähdä vähän miltä meno näytti (videohan olisi tietty parempi). Äitihän oli Ulpukalle omasta mielestäni vähän pitkä ja itse asensin jalustimet hänelle vähän lyhyiksi joten sielä ei varmaan ollut mikään helpoin istua nätisti.

Lopuksi menin itse kyytiin kokeilemaan (en ollut valmistautunut ratsastamaan joten kumisaappailla mentiin...). Ulpukka oli tosi kivan oloinen ja jouduin itse yrittää istua vain satulaan ja ratsastaa pohkeella eteen. Äiti sanoi että teen niin kun ratsastan eteen että samalla jarrutan vähän edestä ja jään suuhun kiinni. Äiti myös sanoi että en saa kantaa ponia laukassa kun tavallaan jään siinäkin roikkumaan vaan suuhun kiinni. Oli tosi kiva että äiti meni Ulpulla jotta sain itse nähdä miltä poni näytti ja muutenkin sain ammattilaisen lausunnon.

2 kommenttia:

  1. Ihan mieletön etu, kun sulla on kotona apuna noin pätevä valmentaja ja "läpiratsastaja". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojepp! Kun saisi sen mamman vielä useammin kuin kerran vuodessa sinne selkään! ;)

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.