keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuja! :)

Heissaan!

Päivittelyä viime päiviltä jotka ovat kuluneet nuhan ja ratsastelujen merkeissä. Tänään aamulla mulla oli ääni ihan poissa ja kamalan huono olo mutta se meni ohi kun olin käynyt Ulpukan ratsastamassa. Tein aluksi taivutteluita jotta saisin sen ratsastettua läpi ja sen jälkeen vähän pohkeenväistöjä molemppin suuntiin. Lopuksi tein vielä laukasta siirtymisiä käyntiin ja vähän vastalaukkaa. Lyhyt mutta tehokas vappu-ratsastus ;) Millin menen ratsastamaan myöhemmin päivällä kun hevoset ovat syöneet ja ehtineet ottamaan "päivä-unet" (ha-ha-ha).

Hyvää Vappua jokaiselle tasaisesti!!
Kokoaminen piruettilaukkaan.

Ratsastin tässä yksi päivä myös äitille Ramseksen. En tehnyt mitään ihmeellisyyksiä harjoittelin laukka, ravi siirtymisiä enimmäkseen ja parit vaihdot tein myös. Ramses oli todella kiva vaikka oli aavistuksen laiska (yllätys,yllätys). Mutta ei se koskaan minua haittaa vaikka noin hyvin koulutetuilla hevosilla saa käydä vähän köpöttelemässä! ;)

Super Ramses!<3

Hyppäsin 3päivää sitten molemmilla poneilla (mun tekee aina mieli kirjoittaa poneilla). Ensin Ulpukalla joka oli alussa hirmu jäykkä eikä oikein reagoinut pohkeeseen kunnolla. Aloitin laukkaamalla 9 puomin yli ( in-and-out tyyppinen harjoitus). En pystynyt katsomaan askelta ensimmäiselle puomille koska Ulpukka oli niin pohkeen takana eikä yksinkertaisesti vaan jaksanut liikkua eteen, se taisi olla kiimassa koska se aina innostuu normaalisti esteistä. Aloin nostelemaan puomeja kavaleteille ja tehtävästä tuli enemmän jumppa tyyppinen. Hyppäsin tehtävää puomi-puomi-kavaletti-kavaletti-oxeri joka meni todella hyvin! Ulpukka hyppäsi muuten hyvin mutta koska oli niin löysä ja vetelä niin se ei ottanut selkää mukaan hyppyihin ja muutenkin lähestymiset olivat aika huonoja. Loppua kohden poni kylläkin alkoi jo virkistymään ja meni paremmin.

Hieno pony!<3

Millillä treenasin samaa tehtävää eli ensin 9 puomia laukassa jonka jälkeen nostelin puomeja kavaleteille. Millin kanssa tein siinä hyppyjen ohessa paljon taivutteluja äidin avulla. Milli meni taas tosi hyvin ja sain kunnolla ratsastettua sen läpi ja aina hypyn jälkeen pääsin laskeutumaan myötälaukkaan! (myös vasemmassa kierroksessa!!!!!) Milli oli todella hyvän tuntuinen hypätä ja positiivinen yllätys. Omaan istuntaan täytyy kuitenkin alkaa taas puuttua että Hauke ei saa hepulia seuraavassa valmennuksessa. Nyt minulle pysyy jalka paikallaan mutta tahdon mennä vähän ennen hevosta hyppyyn ja en myötää tarpeeksi eli jään vähän suuhun kiinni hypyssä jotta saisin Millin nopeammin takaisin esteiden jälkeen. Täytyy kiinnittää tuohon käteen oikeasti enemmän huomiota jotta en ala ratsastamaan taas taaksepäin niinkuin viime syksynä....

Mildeee<3 Nuo kädet :(
Hui tulipas tas paljon tekstiä vaikka piti kirjoittaa vain vähän viimeajan menoista :D No mutta mä tästä lähdenkin laittautumaan valmiiksi seuraavan hevosen ratsastamiseen ja illalla pääsen nauttimaan hyvästä ruoasta perheen kera nam! Mitä te teette/teitte nyt vappuna? :)

8 kommenttia:

 1. Onks sun äitelläs si paljonki hevosia? Kilpaileeko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on 2omaa ja sitten tuo Ramses jolla on sama omistaja kuin Millillä :) Kilpialee kansallisesti vaativaa, kouluttanut itse hevoset sille tasolle :)

   Poista
 2. Mun mielestä tota tekstiä oli just sopivasti :)

  VastaaPoista
 3. Tee joskus pieni esittely noista äitisikin hevosista! Hieno tuo Ramses!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saan luvan niin voisin! Ramses on supermega hieno!

   Poista
 4. Komea tuo Ramses!
  Tuossa oli juuri sopivasti tekstiä ja kuvia :)

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.