sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Puomeja ja äidin neuvoja.

Moi :)

Eilen ratsastin sekä Millin että Ulpukan. Molemmilla tein puomien kanssa töitä. Tehtävät koostuivat 6puomista. Ensin keskihalkaisijalle ylitetään 3 ravipuomia ja voltti puomien jälkeen ja uudestaan puomit ja sitten voltti toiseen suuntaan. Sitten jatketaan laukan nostolla ja yksinäisen puomin yli. Sieltä jompaan kumpaan suuntaan ja laukataan pitkällä sivulla yksittäisen puomin yli ja siirrytään taas raviin, ja sitten uudestaan.
Toivottavasti ymmärrätte mun "hienosta" paint kuvasta jotain!

Vastalaukkaa

Aloitin ratsastamalla ensin Ulpukan. Tein aluksi neliötä (takari joka kulmassa) käynnissä jonka jälkeen kevyttä ravia pitkään. Tein tehtävää minkä äiti on minulle neuvonut eli päädyssä voltti ja sitten 1/4 halkaisijalta loivaa pohkeenväistöä uralle jne. Sitten aloitin tekemällä aluksi harjoitusravissa tuota puomi tehtävää ja kun se sujui lisäsin mukaan laukan. Ulpukka oli todella kuuliainen pidätteille ja lähti pohkeesta hyvin pidentämään askelta. Lopuksi laukkasin aika paljon enimmäkseen vastalaukassa jotta saisin treenattua pohjetta. Pariin otteeseen (varsinkin vasemmassa kierroksessa, eli minun heikomassa  suunnassa) se tippui kaarteessa raviin tai teki vaihdon koska en pitänyt sitä suorana taikka tukenut pohkeella tarpeeksi. Lopuksi kevyttä ravia ja pitkät loppuravit.

Viimeviikolta, no ainakin avaa hyvin takaa.....
 

Millillä aloitin keventämällä pitkin ohjin ja Millihän otti sitten ja liiteli ympäri kenttää joten jouduin keräämään ohjat koska se meni ihan liian kovaa. Tein myös "pitkin ohjin" laukkaa ja annoin sen kulkea pää taivaassa ja laukata omaan tahtiin (kuitenkin hallinnassa). Sitten aloin työstämää samalla puomi tehtävällä kuin Ulpukkaa. Milli meni ihan hyvin mutta otti aina vähän kierroksia laukatessa eikä tahtonut pysähtyä taikka siirtyä raviin. Lopuksi vielä äiti neuvoi minua Millin kanssa. Jouduin taivuttamaan Milliä kunnolla mutta pitämään rungon suorassa sisäpohkeella. Suurin ongelma oli että en saanut sisäpohjetta läpi vain Milli työnsi lavan sisälle vähän niinkuin avotaivutuksessa. Toinen ongelma oli ulkoohja joka ei meinannut pysyä kädessä. Loppua kohden Milli meni tosi hyvin ja äiti sanoi että ei ole nähnyt Millin koskaan menevän niin hienossa muodossa. Lopuksi pitkät loppykäynnit ja sitten pesulle.

Hieno Milspertti ja taas on hyvin edustuskelvolliset kädet....

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.