lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ulpuilua :)

Moikka!

Pitkästä aikaa kunnon postausta. Mitään niinkään "erityistä" ei ole tapahtunut ja nyt näyttää myös siltä että "oikea" kisakausi siirtyy pari viikkoa ellei kuukaudellakin Millin ja mun osalta. Millin kunto on todella huono, eikä se että sillä on selkäkipujakaan auta asiaa ollenkaan. Sillä ei ole saanut ratsastaa vaan on pitänyt vain jumpata kokoajan ja venytellä. Nyt viimeiset 2viikkoa olen yrittänyt kävelyttää sitä joka päivä, mutta ei se 20-30minuuttia kävelytystä hirveästi auta, tahdon oikeasti päästä treenaamaan ja kilpailemaan. Mutta siis Millin omistaja on osteopaatti ja hän kävi sitten tutkimassa Millin kun yksi päivä meinasi tulla jo itku kun Milli jatkuvasti vaan pukittelee ja hyppii pystyyn mikä ei sen normaaliin käytökseen kuulu. Millillä oli selässä taas kipuja osittain sen vuoksi että jännittää niskan ja selän ratsastaessa eikä tahdo antaa periksi ja osittain myös koska satulan takakaari nousee vähäsen kun kevennän, joten se pamahtaa Millin selkään keventäessä ja tekee pienen kipu kohdan. Mutta siis nyt on menty Arnikan ja namupalojen avulla eteenpäin ja tänään on viimeinen "tarkastus" ja pitäisi taas päästä ratsastamaan, alussa varovasti ja sitten taas treenaamaan.


Ulpukka sen sijaan on ollut kunnon "rääkissä" viimeiset viikot, olen laittanut kaikki panokset Ulpukan sileän ratsastukseen vaikka neiti itsepäisesti kyllä pukittelee kun mennään mukavuus-alueen ulkopuolelle. Millin omistaja hoiti myös Ulpukan alku viikosta joten se oli 2 päivää vähän kevyemmällä ja sitten Torstaina taas sai treenata normaalisti. Olen treenannut paljon puomeja ja suroaan ratsastusta ilman seinän apua. Raahasin siis meidän pellolle neljä puomia ja laitoin väleiksi 2m ja tulin laukassa yli. Ensimmäisillä kerroilla se vain ryntäsi puomien yli eikä tahtonut koota itseään jotta mahtuisi väleihin kunnolla. Eilen eli perjantaina tämä ryntäily oli kokonaan poissa ja poni meni ihan SUPER hyvin.

Tänään ja huomenna olisi vuorossa Hauken valmennus Ulpukalla ensimmäisen kerran koskaan. Jännittää mitä Hauke sanoo kun ilmestyn TAAS ponilla hänen valmennukseen, Hauken takia osittain aloin tosissani miettiä Millin ottamista kuvioihin. Hauke sanoi jo viime keväänä kun tulin yli pienellä Napsulla valmennukseen että jos oikeasti tahdon kehittyä niin ponit pois ja hevoset kehiin. Siitä lähtien sitten olen käynyt Hauken valmennuksissa Millillä. Haukella on todella vaikeita harjoituksia vaikka ne hypätään ihan pienillä esteillä. Kapeita välejä, kiemuroita, in-and-out, jumppasarjoja, ja Hauke on TODELLA tarkka istunnasta!!!! Siinä suurin ongelmani onkin, en pysy mukana Millin hypyissä vaikka pitäisi! Ain minun  pohje lentää taakse ja jos ei lennä niin varpaat osoittavat ulos päin, katse on maassa jne. No, pitäkää peukkuja että tänään ja huomenna menee hyvin! :)

8 kommenttia:

 1. Voi ei toi Milli :/ tiedän tunteen, sama juttu mulla Ullan kanssa..pari kertaa oon alkanu jo itkee siel selässä kun ei muuta tee kun keulii :(

  VastaaPoista
 2. Jospa vain hyvä läpiratsastaa auttaisi myös Millä.. Koska sä et varmaan pysty sitä kunnolla ratsastaa läpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeessa. Mutta milli ratsastetaan ammatilaiselta läpi kerran viikossa, mutta ei se nyt ole mitenkään auttanut, jos vain tietäisit millainen hevonen milli on, ymmärtäisit miksi sillä niitä selkävaivoja on.

   Poista
 3. voi eii ...toivottvasti Milli paranee pian ja pääset taas kisoihin !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo! Mari sanoi että nyt ei ollu enään selässä juuri mitään että sielä päässä taitaa olla enemmän ;-) tammat...

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.