sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kehitystä ja alamäkeä...

Moikka, hurhtipa viikko nopeasti! En ole millään jaksanut postata koko viikkona, eikä kylläkään aihettakaan ole ollutkaan. Huomenna on EHKÄ luvasssa jotain erikoista blogin puolella joten pitäkääpä silmät auki! ;)

Viikko meni kevyemmissä merkeissä, käveleyä, keventelyä, vapaa-päiviä jne. aika samanlainen viikko molemmilla hevosilla en ratsastanut "kunnolla" kumpaakaan vaan halusin pitää ns. "vapaa-viikon" jotta molemmat jaksaisivat intensiivisen "treeni-viikon" alusta loppuun. Olen lähdössä Canarialle viikon lomalle parin viikon päästä joten siksi nyt tämä viikko treenataan kunnolla jotta voin jättää hevoset hoitajan käsiin ja vähän kevyemmälle liikutukselle.Tänään aloitin "treeni-viikon" eli keskityn omaan ratsastukseeni todella tarkasti (minkä selästä käsin pystyin) ja miten hevoset reagoivat apuihin. Millissä on tapahtunut SUURI edistys askel ja meinasi tulla tippa linssiin kun ajattelin mistä oikeasti on aloitettu, mihin oikeanlainen valmennus ja ratsastus pystyy. Ulpukka sen sijaan oli pettymys... En aikaisemmin ole niinkään välittänyt nostaako Ulpukka päätä siirtymissä, ottaako nopeampia ravi askeleita ennen laukannostoa tai kulkeeko edes ylipäätäänsä rehellisesti pohkeen edessä!

Aloitin tänään ratsastamalla ensin Millin koska se on yleensä se joka on hankalampi. Toisin kävi. Olin jo talliin astuessani päättänyt että tänään Millikin saa luvan mennä hyvin. Laitoin punaisen takin päälle ja käärin Millille punaiset pintelit jotka sointuivat takkiini. Laitoin tummansinisen huovan ja tummansiniset ratsastushousut hihi ;) Kävelin alkukäynnit jonka jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin työstämään Milliä käynnissä. En saanut Milliä ihan niin pyöreäksi kuin olisin halunnut mutta annoin asian olla. Kevensin aika kauan jonka jälkeen otin laukkaa. Milli oli laukassa tosi kiva! Tein kaiken näköisiä kiemuroita ja paljon siirtymisiä. Sen jälkeen työstin Millilä harjoitusravissa temponvaihteluilla. Tein parit lisäykset jotka meni todella hyvin lopuksi otin pari pientä loikkaa kavaletin yli.

Millin ratsastuksen jälkeen jäi todella hyvä fiilis ja menin hymy korvissa ratsastamaan valmiiksi satuloidun ulpukan (luxusta<3). Kävelin hetken jonka jälkeen tein piiiiitkät alkuravit. Kun laoin laukassa työstämään ja treenaamaan lähestymisiä puomille Ulpukka puri kuolaimeen kiinni ja vain pukitti. Silloin päätin että EI, näin huono se ei ollut edes kesällä ennen kuin se alkoi treenaamaan kunnolla. Aloitin laukka ravi siirtymisillä jotka meni aluksi aika huonosti mutta ehkä 10 kerran jälkeen siirtymiset alkoivat tulla automaattisesti aj olivat pehmeitä. Vaihdoin laukka-käynti siirtymisiin jossa poni joutuu kokoamaan itseään ennen siirtymistä joka on itselleni vaikeata koska jään pitämään liikaa kädellä. Keskityin vain istumaan satulaan ja istunnalla kokoamiseen, aluksi ei onnistunut vaan poni tipahti raviin ja siitä käyntiin. Lopuksi nekin menivät super hyvin. Lopuksi otin molemmista suunnista hypyt kavaletin yli ja tein vielä "neliötä" jotta sain ulkopohkeen läpi. Hieman harmittaa että näin on käynyt mutta jatkan nyt vain perusratsastukseen keskittymisen niin eiköhän poni taas kohta ala olemaan avuilla.

Kirjoitin postauksen puhelimella joten en tiedä paljonko kirjoitusvirheitä on ja kuvat tulevat nyt tyhmästi tähän loppuun pitkänä pötkönä. Huomenna estevalmennus molemilla. Tuo viimeinen kuva on kyllä edustava...:D millillä on vähän iso masu ;) Pahoittelut nyt myös siitä että kun suurensin koneella kuvat niin laatu katosi ihan jonnekkin... minäpuhelimen laatu (Y)...


6 kommenttia:

 1. epiii tyyyppi pääse canarialle :D haha mäki haluun! ois kiva jos pystyisit laittaa noi kuvat isompina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Joo laitan ne heti ku meen koneelle seuraavan kerran ;)

   Poista
 2. haitko poni tai junnumiittiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tänä vuonna :( Tarkoitus oli mutta isot kisat osuvat heti jälkeen vai oliko ennen miittiä niin jää tältä vuodelta väliin :/

   Poista
 3. Epää jollaki on omii hevosii ja pääsee canarialle minkä laista on muutes hevosen omistaminen ja onko se rankkaa ku mille on sunniteltu omaa heppaa kotii. :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman tallin pitäminen ON rankkaa! Meillä esimerkiksi hevoset viedään 7 maissa aamulla ulos (minä vien ennen koulua) ja ruokitaan jne. Sitten koulusta tullessani karsinoiden putsaus ja koska meillä ei ole vesikuppeja täytyy jokaiselle hevoselle erikseen kantaa vedet. Sitten taas ruokinta ja sisälle otto loimet pois. Sitten pitää ratsastaa molemmat hevoset ja tehdä yötalli 9maissa. Siinä nopea selostus siitä mutta esim. jos ei ole aikaisemmin ollut "töissä" tallilla tai ei tiedä kuinka rankkaa se oikeasti on, kannattaa perehtyä, lomalle lähdettäessä kamalat suunnittellut minne lähtevät hevoset, kuka ruokkii ne kuka hoitaa tallia. Sen vuoksi lähden isovanhempieni ja veljeni kanssa ja äiti&isä jäävät hoitamaan tallia. Eli siis kyllä, oman tallin pitäminen on rankkaa ja meillä on VAIN 5hevosen talli! ;)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.