tiistai 11. joulukuuta 2012

Milli The Supertamma

Moikka!

Postauksia tulee nytten aika tiuhaan tahtiin mutta nyt kun tänään on kamala lumimyrsky niin Millillä on vapaapäivä ja Ulpukalla vain kävelyä. Ellei joku ole jo sitä huomannut mutta olen ottanut kaikki esittelysivut pois näkyviltä hetkeksi jotta saisin ne uudistettua.

lukijakuva 92


Olen viimeaikoina suunnitellut ensikauden kisakalenteria ja miten treenataan talvenyli. Kaikki kilpailut eivät ole vielä varmoja sillä KIPA:ssa ei ole vielä kaikkia kilpailuja. Mutta Juniori cup:ia tulemme Millin kanssa 95% varmuudella hyppäämään ja muita alue/kansallisia 110-120cm luokkia ellei sitten tapahdu mitään . Ulpukalla olisi tarkoitus kilpailla kaikkia mahdollisia alue/kansallisia 90-100cm luokkia mutta aloitamme keväällä 80cm luokista jotta poni pääsee taas kisaamisen makuun. Parit Poni Cup:in osakilpailut olisi myös tarkoitus hypätä jos poni toimii hyvin.

Olin toissapäivänä "naapuri-maneesilla" Millin kanssa. Kävelimme ensin n. reilu 1km pellon poikki ja maneesin tultaessa aloitin kevyessäravissa. Ensin Milli pukitti joka kera kun yritin ratsastaa sen pohkeen eteen ja pehmeälle tuntumalle. Kun olin verrytellyt n. 30-40min niin Milli alkoi antaman periksi niskasta ja kulki pyöreänä ja pohken edessä. Tein paljon voltteja ja laukassa tempon vaihteluja. Ratsastin molempiin suuntiin vastalaukkaa ja tein muutamat laukanvaihdot ja koska Milli tuntui hyvälle niin lopetin ja kevensin Millin pitkällä kaulalla ja kävelin kotiin.

Kesän helmiä!<3


Eilen olin Talli Wist:illä Millin kanssa. Olin ajatellut että hyppäisin vähän mutta minun surukseni siellä ei ollut esteitä esillä. Kävelin Millin kanssa melkein 20min ja yritin saada sen rentoutumaan, jota en tietenkään saanut koska Milli aloitti pukittelu linjalla. Otin sitten ravia ja ravasin aika pitkään jonka jälkeen otin laukan ja laukkasin kevyessä istunnassa. Tein paljon voltteja ja vastalaukkaa. Tein myös parit sarjavaihdot ja temponvaihteluja. Kun Milli alkoi tuntua rennolta niin siirryin käyntiin ja ratsastin Millin pyöreäksi. Nostin uudestaan laukan kun Milli oli pyöreänä ja tein paljon tempon vaihteluja kootustalaukasta-lisättyynlaukkaan, Milli toimi niissä todella hyvin. Tein myös laukassa kahdeksikkoa joten aina vaihtaessani suuntaa tein vaihdon. Harjoittelin myös kolmkaarista-kiemuauraa laukassa ilman että teen vaihtoja. Milli ei koko ratsastuksen aikana rikkonut vastalaukkoja tai laukkaa kertaakaan. Lopuksi ratsastin vielä ilman jalustimia harjoitusravia ja tein parit lisäykset, aluksi Milli ei oikein ottanut takaosaa mukaan mutta loppuakohden se parani. Sitten vain kevyttäravia pitkällä kaulalla. Kävelin hetken maastakäsin loppukäynnit jonka jälkeen riisuinsatulan ja annoin Millin kuivatella, kun se oli kuiva heitin fleacen selkään ja ratsastin ilman satulaa, taino kävelin loppukäyntejä.

Ulpukka ei ole tehnt viimeaikoina muuta kuin ollut tarhassa ja mennyt pellolla riimu päällä.
Muistakaa käydä myös katsomassa uudet esittelysivut heti kun ne tulevat esiin! Yritän tehdä ne niin nopeasti valmiiksi kuin vain ehdin.

Poniponiii<3

P.S Nytten kun minulla on aika paljon aikaa kun ei ole enään kokeita niin voisin tehdä jonkun erikoispostauksen, tähän mennessä olen tehnyt jo; kysymys-,varuste- ja päivätallillapostaukset joten koittakaa keksiä jotain uutta! :)

P.P.S Jos joku haluaa tehdä minulle jouluisen bannerin niin laittakaa kommentilla sähköpostiosoite niin lähetän teille kuvia mitä haluaisin banneriin! ;)


5 kommenttia:

 1. voin kokeilla tehä bannerin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva onko sulla mitään säpööö? :)

   Poista
 2. Mä voisin kans tehä bannerin? R_uttu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva :) Laitan pari kuvaa tulemaan mutta (niinkuin varmaan on huomattu) niin olen saanut uuden ulkoasun ja bannerin JO ;) Joten katson jos tahdon vaihtaa vai pidänkö tämän :)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.