sunnuntai 9. joulukuuta 2012

feeling AWESOME!

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄKKKKKKKK! oikeesti mun tekisi mieli vain huutaa ilosta! Olen niin iloinen eilisestä päivästä! Ratsastin sekä Millin että Ulpukan eilen ja ne olivat molemmat ihan super ihania!

Blogger on myös vähän takkuillut viime aikoina kun olen melkein joka päivä kuitenkin katsomassa täällä että onko tullut uusia lukijoita ym. niin se näyttää välillä että olisi 94lukijaa ja välillä että 91 joten laittakaa mulle kommenttia jos ei ole tullut lukijakuvaa, en tee sitä tahalteen vaan se on tämän bloggerin takia.....

Nawww<3
Mutta siis aloitan vaikka kertomalla koko eilisestä päivästä aika yksityiskohtaisesti. Aamu alkoi sillä että heräsin 8:30 ja kävin suihkussa vaihdoin tallivaatteet päälle ja lähdin ottamaan Millin harjaukseen. Harjasin Millin huolellisesti ja laitoin suojat jalkaan ja filtit selkään. Kannoin varusteet traileriin ja hevonen mukaan ja nokka kohti Laakspohjaa. Äiti piti minulle vähän tuntia taino ratsastin ensimmäiset 40minuutta itsekseni kun äiti hoiti omia asioitaan ja tullessaan takaisin niin auttoi vähän Millin kanssa. Aloitin kevyessä ravissa tekemällä kaarteita ja voltteja, Milli kävi aavistuksen kuumana kun oltiin uudessa maneesissa ja olimme yksin siellä. Tein voltteja ja kiemuroita niin kauan että kun ratsastin suoraan se ei lähtenyt mitään kiito ravia kanssani vaan odotti ja otti puolipidätteet läpi. Jatkoin laukassa volttien tekemisen ja taivuttelin Milliä ulos-ja-sisällepäin tein myös vähän vastalaukkaa ympyrällä jotta saisin sen aavistuksen suoremmaksi. Milli kävi edelleen vähän kuumana mutta ei pahasti. Maneesissa oli esteitä joten otin heti ja tein itselleni niistä pienen pystyn n.50cm ja harjoittelin lähestymisiä. Harjoittelin lyhyitä ja pitkiä lähestymisiä, nopeita käännöksiä ja pitämään hevosen suorassa esteen jälkeen. Hyppäsin myös paria oxeria n.90cm korkeudella ja ne menivät ihan hyvin. Kun äiti tuli hän ei paljoa minua ohjastanut vaan sanoi että "tässä sarjassa on ihan hyvä väli tule tää", katsoin äitiä siinä vaiheessa että "oletko sä hullu?!" ilmeellä mutta totesin että ollaanhan me aikaisemminkin hypätty 120cm niin tää on ihan peace of cake. Niinpä nostin laukan puolipitkillä ohjilla pehmeällä tuntumalla ja hyvällä askeleella hyppäsimme sarjan  ensimmäisen osan (pysty n.100cm) ja toisen osan ( pysty n.120cm) sujuvasti ja kiitin MIlliä ja ravasin loppuravit. Milli oli suorastaan I-H-A-N-A ratsastaa tänään ehkä niitä hyppy taukoja pitäisi olla jatkossa enemmän.

Andy<3
Päivä ei päättynyt vielä siihen vaan sitten oli Ulpukan vuoro. Hain Ulpukan talliin ja vaihdoin sille kuljetukseen sopivan loimen ja laitoin suojat ja pintelit jalkoihin. Pakkasin Ulpukan tavarat autoon ja poni traileriin ja sitten tuomarinkylään seuraestekilpailuihin. Hyppäsin Ulpukan kanssa 80cm ja Ulpukan elämän ensimmäisen 90cm. Lähdin hyvin mielin sinne Torstain este tunnin jälkeen. Poni oli ollut juuri sopivan "kuuma" mutta kuitenkin otti kaikki avut vastaan. Paikalle åpäästyämme kävin kansliassa ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksun ja kyselin aikataulusta. Olimme ihan ajoissa paikalla joten ajattelin että otan Ullpukan sitten ajoissa kävelemään jospa se ei jännittäisi sitten niin paljon. Kävelin about.10minuuttia ja menin maneesiin sisälle ja aloin keventämään. Hain ponia pohkeen eteen ja pitkälle kaulalle. Pari kertaa Ulpukka säikähti jotain mutta tokeni siitä kun alkoi keskittymään. Otin loimen loimen pois ponilta ja aloitin laukkaamisen. Poni tuntui jotenkin kummalliselta aloittaessani laukkaamisen, mutta sekin tunne hävisi pian. Otin verrytelyssä pari hyppyä ensin ravissa pienelle pystylle (n.40cm) ja sitten laukassa samaa pystyä hieman isompana (n.60cm). Hyppäsin myös oxeria (n.60-70cm) ja sitten jo kuulutettiin että valmistaudun.
Vammanen poni.....

Radalle päästyäni ravasin nopeasti näyttämässä pahimmat esteet ja sitten rata jo alkoikin. Ensimmäiselle esteelle tuli kielto ( ?!?!?!). Jäin kädellä pitämään liikaa ja unohdin pohkeet ja poni sanoi että hyppää keskenäs. Tulin uudestaan ja olin tarkkaavaisempi askeleesta ja siitä että käteni oli pehmeämpi kuin jalka. Koko loppu rata meni sujuvasti jopa "kolmoissarja" eli oxeri-3askelta-pysty-1askel-oxeri. Uusintaan en päässyt kiellon vuoksi mutta hyvin mielin lähdin 90cm rataan valmistautumaan.

90 centtiin verryttelin ihan samalla tavalla kuin 80cm paitsi että jätin ravissa hyppäämiset pois kokonaan. Hyppäsin pystyä joka oli nytten n.80-90cm korkea niin 3-4 kertaa. Poni oli vähän viemässä joten jouduin pysäyttämään sen seinään muutaman kerran kunnes se huomasi että ehkä se odottaa minua eikä mene mitään kiitolaukkaa. Hyppäsin myös oxeria pari kertaa ja siihen se odotti ja teki pehmeitä hyppyjä.

Kilparadalle päästyäni kävin näyttämässä taas esteitä jotka näyttivät minun silmään HERVOTTOMILTA! Olin varma että esteet olivat 100cm tai yli mutta hypätessä ne tuntuivat ihan pieniltä. Rata oli sama mikä edellisessä luokassa joten esteet olivat tuttuja mutta isompia. Hyppäsimme puhtaan perusradan ja pääsimme uusintaan. Tarkoitus ei ollut ratsastaa aikaa mutta koska poni tuntui hyvältä ja luotin siihen että pärjäämme niin pistin pohkeet kiinni ja teimme pari tiukkaa käännöstä ja Ulpukan ison laukan avulla sijoituimme luokassa 4/17 :D!!!!!!!!!! (pakkohymiö). Lastasimme ponin autoon ja ajoimme kotiin. Harjasin ja hoidin Ulpukan ja varusteet, luulen että poni jäi ihan tyytyväisin mielin karsinaansa syömään. Kilpailuista ei valitettavasti ole kuvia joten laitan jotain vanhoja kuvia.

2 kommenttia:

  1. oiii ihana postaus ku kerroit tarkasti kaikkee! :D hih ja onnee viel superit♥♥

    VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.