tiistai 23. lokakuuta 2012

Piia Pantsu :-)

Niinkuin edellisissä postauksissa jo taisin mainita niin olin Piian Pantsun 2 päivän kurssilla. Olen ollu jo muutamaan otteeseen aikaisemmin Napsulla siellä, mutta nytten oli Ulpukan vuoro. Olimme neljän hengen ryhmissä, olin "nuorten hevosten" ryhmässä eli 4-6vuotiaiden ryhmässä. Kuvia en saanut kurssilta enkä videoita joten vaikka yritin saada materiaalia koosteeseen niin kamera takkuili eikä tahtonut lukea muistikorttia joten ei sitten tullut materiaalia.
 

MAANANTAI 22.10;

Ensimmäisenä päivänä teimme paljon teknisiä harjoituksia, esim. istuntaa Piia korjasi ja teimme plajon vain puomi/kavaletti harjaoituksia. Ulpukka oli todella jännittynyt maanantaina kun tulimme paikalle, jouduimme verryttelemään kentällä. Kenttä oli melkein kokonaan pimeä, vain yhdellä lyhyellä sivulla oli valoa. Aluksi vain taivuttelin molempiin suuntiin yritin saada sen pehmeäksi vasemmalta puolelta, mikä on siis vaikeampi puoli. Poni ei mitenkään kummallisen hyvältä tuntunut vaan jumitti vasemalle enkä saanut pohjetta läpi. Se pysähteli usein kyttäämään ohikulkevia ihmisiä.
Pääsimme onneksi vähän aikaisemmin maneesiin ja saimme siellä vielä viimeistellä verryttelyn.
Aloitimme valmennuksen keskihalkaisijalla olevilla puomeilla. Aluksi Ulpukka tuijotti niitä ja teki mega loikan niiden ylitse ja ei suostunut menemään keskeltä puomeja vaan luikerteli niiden yli. Kun tulin viimeisen kerran poi rupesi kuuntelemaan ja meni ihan nätisti. Sen jälkeen siirryimme seuraavaan tehtävään; pitkällä sivulla avoja ja ponia piti saada pidentämään ja lyhentämään raviaskelta, lyhyillä sivuilla oli 2 kavalettia n.40cm ja niiden yli piti ravata. Toistimme tehtävän parikertaa molempiin suuntiin jonka jälkeen siirryimme laukkaan ja laukkasimme reilusti eteen pitkällä sivulla ja teimme kavalettien väliin 4 laukkaaskelta. Aluksi sen oli todella vaikeata koska Ulpukka oli niin jännittynyt että se ei kuunnellut pohkeita ollenkaan vaan ryntäsi kavalettien yli 3askeleella. Lopuksi sekin tehtävä sujui moiteetta molemppiin suuntiin.
 
Lopuksi hyppäsimme vielä kaarevalla uralla linjaa n.80cm korkeudessa. Ulpukka meni todella kiltisti kaikki esteet eikä edes tuijottanut esteitä vaikka kyseessä oli hurja muuri ja sateenkaari este ;) Hyppäsimme myös jumppasarjaa; puomi,pysty n.80cm, puomi,puomi, pysty n.80cm ja 2 askelta oxeri n.100cm. Tunnin loputtua kävin vielä kävelemässä n.30min maastossa loppukäyntejä maastakäsin.



TIISTAI 23.10;

Aloitimme taas kävelemällä ulkona ja heti maneesiin päästyä rupesin keventämään ja laukkailemaan. Tunsin jo kävellessä että ponia ei jännittänyt enään yhtä paljon kuin edellisenä päivänä ja oli mutenkin vähän rauhallisempi. Tunnin teemana oli kaarteet ja pitkät etäisyydet. Tunti alkoi ihan perus pystyllä n.80cm korkeudessa jonka jälkeen piti kaartaa vasemmalle. Se tehtävä sujui todella hyvin Ulpukalta koska se oli niin "väsynyt" edelliseltä päivältä että ei jaksanut enään turhia pomppia ja säikkyä. Hyppäsimme myös kaarevalla uralla pystyn toisin päin jonka jälkeen kaarsimme loivasti vasemmalle vesimatolle. Ulpukka meinasi pysä'htyä, mutta istuin alas satulaan ja puritin jalat ponin kiinni ja se ponkaisi kiltisti maton yli. Teimme muitakin kaarteita ja linjoja tunnin aikana suurinosa tehtävistä hypättiin 80-90cm korkeudella. Harjoittelimme myös yhtä todella haastavaa linjaa, missä hypättiin sisään isolle oxerille n.100cm jonka jälkeen odottavat 5askelta minkä perään tuli vielä sujuva 1askeleen pysty-pysty sarja n.70cm. Se oli varmaan näiden kahden päivän aikana vaikein tehtäv koska poni ei suotunut/jaksanut kantaa itseään ja lyhentämään laukkaa vaan päätti mennä ihan täysiä esteiden yli neljällä askeleella.....:-D


Tunnin päätteeksi ratsastimme vielä 10 esteen radan. Rata sisälsi 2 sarjaa toinen oli pysty-pysty n.90cm ja toinen oli oxeri-pysty n.100cm, trippelin n.90cm ja muutamat oxerit 90-110cm ja pystyjä 90-100cm korkeuksilla. Rata meni aika sujuvasti lähestymiset eivät mennytnappiin joka esteelle mutta tuli hyviä hyppyjä. Ulpukka on muutenkin ruvennut vähentämään yliyppäämistä ja se säästää ponia jonkinverran. Ulpukkaa ei ole klipattuu joten se oli _!TODELLA!_ hikinen tuntien jälkeen. Eilen kun pääsimme kotiin niin harjasin ponia 2½h jotta se olisi kuiva, ja saisin lämpimät loimet päälle yöksi.

4 kommenttia:

  1. Paljonko makso tällänen kurssi ja oliko ryhmässä muitakin kun te ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en viitsi tässä julkisesti hintoja kertoa mutta yli 100€ ja olimme siis 4 hengen ryhmissä ;)

      Poista
  2. Du har så långa texter och fina bilder ♥fräck,om jag sku börja skriva långa inlägg sku de bara bli och sen och sen och sen och sen....:D~idabarbi~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ahaha, noneij! du måst annars linkka din blogg ti mj! Ja kan liittyy lukijaks! :D :)

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.