keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

☆Video+tunti☆


Ulpukasta uutta videota You Tubessa ;) Käykää ihmeessä kattomassa ! :)


Eilen ( tiistai 17.7) Oona oli meillä kylässä ratsastimme molemmat ponit. Aloitimme Ulpukalla. Minä ratsastin ensin sillä jonkinnäköisen alkuverkan niin että Oona näki millainen poni on kyseessä. Tein sen kanssa siirtymisiä ravista-käyntiin-ja takaisin raviin. Käyntiin siirtyessä se joka kerta hyytyi eikä tahtonut mennä raviin. Laukkasin vielä vähän molempiin suuntiin. Laukannostot tulivat molemmat todella helposti. Oona meni kyytiin ja poni outui kunnolla töihin. Oona ratsasti Ulpukan tarkasti sisäpohkeen ympäri ja todella plajon enemmän eteen. Itse taidan hissutella liikaa muttatottahan se on että nurella ponilla pitää mennä aika reipasta tahtia. Ulpukka näytti loppua kohden TODELLA hienoja pätkiä ravia. Loppuksi kylläkin kastuimme kun alkoi tulla kaatamalla sadetta. Menimme hoitamaan Ulpukan ja sitten menimme sisälle ja odotimme että sade lakkaisi.

Huoh istuntani ;) verratkaapas mun ratsastusta Oonaan huhu mikä ero täytyy ruveta treenaamaan!

Nojohan ojentaa poni kavioita ;) Oona menee tässä!
Sitten ratsastimme Napsun. Ulkona tihkutti vielä vähän kun haimme Napsun tarhasta. Harjasimme sen hyvin ja uhrasin yhdet pintelit mutaiselle kentälle, kun kaikki suojat olivat olleet ulkona sateessa "kuivumassa" xD Menin taas Napsulla alussa verryttelin ja vähän yrtin saada sitä avuille mutta eise onnistunut ihan. Oona nousi selkään ja tuuppasi Napsun heti todella hienosti likkumaan. Lennokasta askeltahan sieltä tuli. En ole aikaisemmin nähnyt kun joku ponikokoinen näppärä ratsastaja laittaa Napsun menemään Wau o_O olin ihan ymmälläni kuinka hieno se poni oikeasti on. Käytiin lopuksi vielä maastossa vähän irrottelemassa ja hypättiin yhtä maastoestettä.Poni meni todella hyvin.
Tästä Ponista Tulee Super Kenttis! ;)
Minulla ja Napsulla oli tänään koulutunti joka meni yllättävän hyvin! Alkuun verryttelin keskenäni tein alkukäynnit ja sen jälkeen kevensin molempiin suuntiin, istuin alas ja nostin laukan. Poni tuntui jo siinä vaiheessa hyvälle. Laukkasin molempiin suuntiin ja sitten tunti jo alkoikin. Aloitimme tekemällä ns. "neliötä" käynnissä eli joka kulmassa tehtiin etuosakäännös ja sitten taas ihan suoraan ja etuosakäännös jne. Aluksi Napsu oli tyypillinen oma itsensä ja yritti livistää hommista vetämällä itsensä pitkäksi ja jättämällä takajalat jonnekin. Sain sen aika nopeasti taas kuulolle ja se jopa esitti aika hienoa käyntiä. Vähän se työnsi ulkopohjetta vasten ja yritti kiemurella hommista pois mutta valkku oli tiukkana että ulkoohja& ulkopohje pysyi koko ajan valppaina. Sain ratsastaa pitkällä kouluraipalla mistä olikin hyötyä koska joka kerta kun poni ei reagoinut jalkaan heti niin näppäsin raipalla omaan kenkääni jota poni pysyisi hereillä, se toimi yllättävän hyvin. Ravissa teimme samaa harjoitusta mutta ponin piti olla ihan koottu ja tehtävä tulikin todella vaikeaksi koska kun menetin ponin kerran, sain taas aloittaa alusta ja ratsastaa ulkopohkeenläpi ja yrittää pitää ponin kasassa. Se ei ollut ollenkaan helppoa koska poni nosti pään ylös ja rupesi tekemään jotain säälittäviä pukkiyrityksiä. Itse pidin vain pohkeet kiinni ja tiukanulkoohjan ja pian se ymmärsi että nyt se ei voi luistaa töistä. Yritimme tehdä harjoitusta vielä lopuksi laukassa, mutta siitä tuli kuskille jo liian haastavaa, lopputulos oli se että poni ei ihan ymmärtänyt käskyjä ja aloitti laukkaamien siaan, piaffin näytön valkulle, olen sille kertonut että poni välillä ärsyyntyessään tekee jotain siihen päin viittaavaa ja nytten valkkukin huomasi ja naurahti että johan on! :D Tein lopuksi vielä muutaman askelenpidennyksen ja pidin sen kokoajan kasassa ja katsoin että takajalat polkivat alle kunnolla, ja WAU miltä siellä kyydissä tuntui istua kun siitä ponista lähti sellaiset etujalat että HUHU! :)

Wanna bee Totilas?!?! :D En oikeasti tehnyt tässä muuta kuin alkuraveja ;D 

2 kommenttia:

  1. Fina Ni! Gäller Ida o laga också så att anonymer kan kommentera! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tack :) O hu får ja de så? Ja e lite blond så kan int riktigt dehär med bloggern ;)

      Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.