maanantai 30. heinäkuuta 2012

hard work make results

Moikka, en jää pahoittelemaan postaustaukoa koska siihen oli syynsä, odotin että jos SHW:eestä olisi tullut kuvia, mutta eipähän oo vielä löytynyt :)

Olin tässä 2(?) viikkoa taaksepäin Husössä estekisoissa. Hyppäsin Napsulla 80& 90cm. 80cm poni oli ihan OK mentiin puhdasrata ja arvostelu oli A.0.0 niin saatiin punavalkoinen ruusuke. 90cm niin tehtiin totaallinen strategian muutos ja verkattiin lähemmäs 30minuuttia, sillä ponilta ei lopukunto kesken, luulen että hissuttele kisoissa liikaa sille ja siksi se on päässyt kieltämään. Poni oli verkassa todellahyvä ja pistin sen menemään ihan lyhyenä ja takajalat työntämään. Poni imi itse esteelle verkassa tosi hyvin ja annoin sitten hyppyjen jäädä vain 1 hyppyyn. Radalle mentäessä laukkasin muutaman ison ympyrän ja yritin pitää ponin kasassa. Ensimmäiselle esteelle meni hyvin ja ratajatkui sujuvasti ja hyvällä tempolla, viimeiselle sarjalle pääsi tulemaan aavistuksen pitkänä ja kolautti vähän sarjan B osaa, mutta ei tiputtanut. Uusinta meni todella sujuvasti ja hyvin, radan jälkeen niin olin luokan johdossa. Veimme ponin traikkuun ja tulin katsomaan kisoja kun n. 30 lähtijä oli radalla olin vieläkin johdossa ja vielä kun viimeisetkin viidestäkymmenestä lähtijästä oli hypännyt niin olin johdossa, ja tulihan sieltä se pitkään toivottu VOITTO! Wuhuuu! :D

Voittajaponi xD
Täs me tän pienen teltan kera ;)

Oltiin myös Hankossa Sea Horse Weekissä, missä hyppäsin Keskiviikkona Napsulla 80cm&90cm. Millillä hyppäsin 90cm&100cm. Siis kun tulimme paikanpäälle niin menimme ensin etsimään jabaa missä milli asui koko päivän. Meillä oli karsina nmr. D-16 asuimme Viivin&Baggion ja Netan&Taikan välissä :) Ensin laitettiin turvetta karsinaan ja tuotiin heinää ja vettä ja sitten satuloitiin Napsu ja menin verkkaamaan, äiti vei Millin karsinaan ja tuli sitten auttamaan mua kentän laidalle. Jouduin odottamaan n.10minuuttia ennenkuin pääsin verkka alueelle kun vain 8 ratsukkoa sai olla verryttelyssä kerrallaan. Kävelin ja vaihdoi kuulumisisa tuttujen kanssa, kun hekin olivat kisoissa. Verkassa Napsu oli vähän löysä jne. mutta parantui koko ajan otin n. 4-5 hyppyä. Menin radalle, ratsastin huolellisen perusradan joka meni tosi hyvin. uusinassa pistettiin melkein kaikki likoon, eteenpäin poni EI mennyt mutta loppujenlopuksi sijoituttiin sijalle 6 :)
90cm oli parempi verkassa ja kuumui jonkin verran mutta pysyi ihan hyvin käsissä, lähestymiset menivät ihan huonosti mutta radalla onnistuivat hyvin. Mentiin puhdas perusrata ja puhdas uusinta ja sijalle 6 taas :DMillillä 90cm meni ihan ok. Verkassa tapahtui pikku onnettomus kun Milli pelkää muita hevosia jos ne tulevat liian läheltä vaikka hyppää,tai laukkaa ja en muistanut sitä juuri sillä hetkelläkun joku tuli täyttä laukkaa ohitseni. Milli pukitti 2 kertaa ja jalkkarit lähti sitten se hyppäs vielä pystyyn, olin ihan varma että nyt lennän, sain onneksia yhdestä ohjasta vedettyä Millin ympyrälle ja rauhoittelin sen. Sen jälkeen osasin olla paremmin varuillaan ja joka kerta kun joku tuli ohitseni, taputtelin ja puhuin millille tai pysäytin. Rata meni ihan OK arvosteluna oli joku aikaluokka, mutta en mennyt ratsastamaan aikaa kun siinä ei ollut mitään ideaa, kun yritän vielä löytää niitä kaikkia nappuloita hevosesta, vaikka se kotona jo menee todella hyvin niin kisoissa puolipidätteet esim. ei aina halua mennä läpi. Menimme puhtaan ja tasapainoisen radan, minusta itsestäni se oli todella tyylikäs suoritus, keskityin säilytttämään rytmin ja että en lähtisi ylihyppäämään vain myötäisin kädellä ja istuisin aina esteen jälkeen satulaan. 100cm meni todella hyvin verkka oli hieman epätasapainoinen mutta rata todellahyvä. Tein rytmikkään ja siistin perusradan ja uusinnassa tein 2 tiukkaa kaarretta ja yhden nopean laukka pyrähdyksen kun kentä toisesta päästä piti laukata toiseen täysiä, en antanut millin lähteä ihankokonaan koska perusradalla jo samalla matkalla heppa vähän lähti ja jouduin ottamaan sitä ihan hirveästi takaisin ja tuli vähän huono hyppy. Mutta puhdas rata ja sijoituimme 9 sijalle :D Eli ei ollut yhtään huonompi kisapäivä ei yhtäkään kieltoa, aikavirhettä taikka puomia tullut alas :D ei edes verkassa! Super tyytyväinen molempiin poneihin :)


2 kommenttia:

  1. tää oli tosi kiva postaus!! voi vitsi ootte nii supereit napsunkaa jee:))!

    VastaaPoista
  2. onnee kaikist hienoist radoist :)!! onks mistää videoo?:DD

    VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.