lauantai 9. kesäkuuta 2012

Sadettaa:D


 Eli tässä vähän tän päivän päivittelyä kun oli nyt innostusta ja aikaa kirjoittaa niin päätin tehdä sen :)

Hoidin Ulpukan ensin ulkona pienessä tihkusateessa kun hieroja tuli hieromaan Annin ja yksi toinen hevonen oli myös siellä niin ei me sitten talliin mahduttu. Harjasin Ulpukan todella huolellisesti ja huomasin myös että sillä oli pieni haava vasemmassa takajalassa. Putsasin haavan ja definsioin sen. Satuloin Ulpukan normaalisti ja menin kentälle. Aloitin kävelemällä n.5 minuutin alkukäynnit. Sitten otin ohjat ja rupesin vähän taivuttelemaan ulos-ja sisään-päin. Sain sen aika notkeaksi ja otin ravia. Ravissa tein paljon voltteja ja pohkeen väistöjä. Tein myös siirtymisiä ravista käyntiin. Poni oli tosi hyvin avuilla ja totteli istuntaa siirtymisissä todella hyvin! Ainut mikä tuotti ongelmaa oli käynnistä, raviin siirtyminen, eli poni ei liikkunut rehellisesti pohkeen edessä. No loppua kohden sekin parani. Laukkasin molempiin suuntiin vähän. Laukan-nostot onnistuivat heti ensimmäisellä yrityksellä! Siitä se lähtee :) Lopuksi mentiin viellä maastoon kävelemään. Hoidin sen lopuksi todella huolellisesti aj puhdistin taas haavan.

 

Napsun hoidin tallissa. Harjasin sen ensin kumisuolla kun se oli käynyt piehtaroimassa mudassa ja sitten ulkona viellä satoi niin voitte kuvitella miltä se näytti. Pyyhin pahimmat mudat mitkä lähtivät sienellä ja pyyhkeellä. Huomasin myös että Napsulla oli haava vasemmassa takajalassa, outo sillä Ulpukalla oli samassa jalassa ja vielä samassa kohtaa haava? Noh senkin sitten ensin pesin ja sitten definsioin. Harjasin Napsun kunnolla ja laitoin sadeloimen päälle ja vein takaisin ulos.Ja Napsuhan sai sen viruksen Ypäjältä niin vasta huomenna saa ratsastaa.
 Heitin molemmille poneille myös kasan vihreätä ruohoa.Ja illalla tuli tylsää niin tein pienen videon Napsusta tässä linkki

 


Millillä oli tänään vapaa-päivä kun äiti lähti ahvenanmaalle koulukisoihin tuomariksi ja en saanut kyytiä niin että pääsisin ratsastamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.