sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kehitystä!

Heippa taas:) eli mulla ja Napsulla oli 2 päivän kurssi. Kurssin piti saksalainen  Hauke Luther oli ihan ÄLYTTÖMÄN hyvä valmentaja!Olisin tehnyt videokoosteen mutta en osaa ladata meidän videokamerasta niitä videoita tai no mulla ei oo johtoa siihen!

Laakspohja 3.3.2012
90cm 4vp
Perjantai:tänää aloitettiin tunti menemällä ympyrällä harjoitusravissa. Hauke korjasi mun "kouluistuntaa" ihan hirveästi piti muuttaa että pohje taaemmas enkä saa nojata taakse niin paljoa,enemmän eteenpäin :O olin ihan järkyttynyt että MITÄenhän mä näin voi istua täähän on ihan epäloogista! No ratsastin sitten sellasessa kilppariasennossa kun en oikeen tajunnut ensin miten mun piti mennä. Sitten se pysäytti mut ja sanoi että olkapään,takapuolen ja nilkan pitää olla samassa linjassa. Ratsastaminen tuntui itseasiassa helpommalta vaikka rupesin jännittämään polvia ja pohjetta ihan älyttömästi. Sitten hypättiin harjoitusravissa sellasta 60cm pystyä, ensin Napsu stoppasi siihen kun ei me ravissa koskaan hypätä! :O no syy olioma, ennen estettä paukutin jaloilla lisää painetta ja vauhtia poniin. No sekin harjoitus loppui sitten siihen että poni meni tosi hienosti! Sen jälkeen tultiiin ravissa n.70cm pystyä ja siihenkin stoppi tein saman virheen toistekkin, paukutin jaloilla ja lisäsin painetta -.- Sekin juttu saatiin lopuksi ihan semisti menemään. Sitten tultiin laukassa kavalettia ja sen perään se pysty. Sitten sellainen kiemura tehtävä, se meni todellahyvin. Lopuksi hypättiin sarjoja, ne eivät menneet niin hyvin. Tuli stoppi B osalle, tein saman virheen esteenvälissä puskin ponia eteen ja se stoppasi, kun vain istuin ja pidin pohkeet tasaisesti kiinni niin poni hyppäsi.

Barbin kanssa käytiin samana päivänä Laakspohjan maneesilla ratsastamassa. Mulla oli gramaanit sille alussa kun se ei suostunut pysymään muodossa. No EN KOSKAAN hyväksy gramaaneja mutta kun ei muu auttanut,on kokeiltu martingaalia ja sivuohjia ym. No otin ne hetkeksi ja ravailin ja laukkasin ensin gramaaneilla että se rentoutui. Se itseasiassa tuntui tosi kivalle vaikka oli vähän jännittynyt. Otin gramaanit pois ja tein siirtymisiä. Se alkoi itsestään loppuakohden pyöristymään ja menemään aika kivasti. Laukannostotkin tulivat ihan pienistä avuista vaikka ennen sitä pientä ravin kiihdytystä mutta ei mitenkään että se olisi ajettu raviin. Nuori kun on niin en rasittanut sitä liikaa mutta kokonaisen tunnin sillä menin kunnon töitä ja20minuutin loppukäynnit kun juoruttiin mun kaverin kanssa samalla ;)
Ilmeet on söpöimmät <3

Lauantai:  Olin taas Hauken tunnilla ja Napsu ei ollut edes väsynyt edellisestä päivästä! ja iskä joka haukkuu että Napsu ei jaksa mitään kun sillä on niin hono kunto PYHJAPAH! Tehtiin sellaista S:ssä kiemuraa missä oli 2 estettä oxeri ja pysty. Se meni aika hyvin. Sitten hypättiin vähän erilaisia 4-6 esteen ratoja nekin meni hyvin, vain 4 kieltoa koko eilisen päivän aikana. aika hyvin! ja kiellot jotka tuli niin omia vikoja! En osaa sanoa eilisestä niin paljon kun en muista oikeein kunnolla :D muuta kuin että mun pitää istua syvemmin satulaan ja pitää pohje taaempana?! Illalla käytiin viellä Hauken ja kurssin järjestäjän kanssa dinnerillä. Se oli hauskaa ja hyvää ruokaa, harvoin sitä olympiamitallistin kanssa samaan pöytään syömään pääsee ;)

Tää on sitten harvinaista että mä taluttelen mun poneja :DEn sanoilla voi kuvailla kuinka ihana tää poni on <3

Ja tänään molemmat ponit vapaalla ja me lähdetään kattomaan mulle yhtä ponia ;)

1 kommentti:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.