tiistai 20. tammikuuta 2015

Irtojuoksutus

Päästin tänään Lumin laitumelle ilman loimea juoksemaan jotta ei se aina joutuisi menemään satula selässä ympyrää maneesissa. Aluksi se jaksoi ottaa pari laukka spurttia ja vingahtaakin mutta hetken päästä se kyllästyi ja ravasi mun luokse rapsutukseen. Olen treenannut tosi rankasti koko viimeviikon joten sillä oli tänään ansaittu vapaa- päivä. Hauke tulee viikonloppuna Suomeen joten päästään hyppäämään pitkästä aikaa ja kolmen viikon päästä on jo ensimmäiset kilpailut!

Näitä kuvia on ihan kauheata julkaista, Lumin likaisuus oikein korostuu näissä! Kenellä on hyviä vinkkejä miten saada nuo kamalat pinttyneet keltaiset läikät pois? Oliko teillä suosikki kuvaa?

1.Tässä kuvassa tulee täydellisesti Lumin diivamainen luonne esille :-D

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
 
9.

10.

11.

20 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! Eniten tykkäsin kuitenkin kolmannesta :)

  Tuttujeni kimoilla on käytetty harjakiveä, magic brushia, kimoshampoota ja vihreää Fairyä kimojen puhdistamiseen ja puhtaana pitoon, varsinkin Fairy on super tehokas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fairyn totesin itsekin toimivaksi, kimoshampoot saavat 0 pistettä multa, kalliita mutta ei mitään eroa normaaleihin!

   Poista
 2. Suosittelen harjakiveä myös ja sitten säänöllistä pesemistä. Myös jos mahdollista niin sisällä vaikka joku ohut loimi joka pitää sen pissan loimen päällä joka on helpompi pestä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjakiveä en ole kokeillut mutta täytyykin heti käydä ostamassa! Pesen itseasiassa Lumin takapään (likakohdat) lähes joka päivä mutta aamulla se on yhtä likainen kuin ennen pesua...Ja Lumilla on sisällä toppaloimi päällä, jotenkin se saa sen pissan kuitenkin turkkiinsa!

   Poista
 3. Jos pesumahdollisuus niin Fairy ehdottomasti paras niihin läikkiin mitkä ei lähde millään. Ensiapuna voi kuivaan(!) hevoseen harjata läikkien kohdalle perunajauhoa, mutta tämä todellakin vain kuivaan hevoseen :D

  3 & 5 on tosi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilenkin heti tänään tuota perunajauhoa! :-) kiitos vinkeistä!

   Poista
 4. Huh, miten se on päässyt tuon näköiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makaa omassa ulosteessaan, pesen ja harjaan sen päivittäin ja jos vain tietäisit miten paljon aikaa käytän sen "puhtaana" pitoon niin olisit vieläkin enemmän ihmeissäsi miten se tuolta voi näyttää! :-D

   Poista
 5. Nii eksä ollu kipee tiistaina?? ;) kauhee kuume vai miten se oli ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siks en ratsastanut köhköh.. ;-))

   Poista
 6. Kärpäskimon omistajana voin lämpimästi suositella Hööksiltä Shiny White Curry Groom -nimistä sprayshampoota. Suihkautat läikkään, hierot pyyhkeellä, poissa. niin kätevä! Talvella vielä kun ei pestä voi, tuo on erittäin helppoa ja hyvää. Harjakivi ei ainakaan ole meillä toiminut, ja jonkun nopean tavan olen halunnut, jotta voi päivittäin puhdistaa. Siksi perunajauhoihin sun muihin en oo ite alkanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin hankkia toi, päivittäiseen puhtaana pitämiseen mäkin pyrin, tuntuu vaan olevan mahdottomuus! Kiitos vinkistä :-)

   Poista
 7. Suosittelen shineämään joka päivä, ei tartu niin syvään kiinni. Monissa shineissä on hoitavia aineita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olis hyvä, ainut on että monessa shinessä on silikonia joka ei oo hyväksi iholle+ se saa varusteet liukumaan kun tekee karvasta liukkaan :-) Tosin tätä käytän kyllä hännässä ja niissä kohdissa missä ei ole suojia, satuloita ym. Kiitos vinkistä kuitenkin :-)

   Poista
 8. Tiedän tunteen, mulla oli kimo ponitamma muutama vuosi sitten ja voi herttinen kuinka paljon työtä vaati saada se pysymään puhtaana. Mä kuitenkin totesin, että harjakivellä ja normaalilla hiusten hoitoaineella sai puhtaaksi tollaiset läikät, kisa-aamuisin laitoin vielä kimosprayta ja harjasin harjakivellä :) toki 24/7 loimitus olis helpoin mut ei parhain vaihtoehto henkiselle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihanaa" löytää joku joka on kamppaillut saman tuskan kanssa! Lumilla on lähes 24/7 loimet päällä tällein talvisin kun on klipattu joten en kyllä ymmärrä miten saa itsensä niin likaiseksi! Kiitos vinkeistä täytyy kokeilla tota hoitoainetta!

   Poista
 9. Ihana kuva tuo nro 1. Lumi on kyllä kaunis hevonen.

  VastaaPoista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.