maanantai 12. tammikuuta 2015

Huonosti menneet valmennukset

Tiistaina mulla oli kavaletti tunti ja torstaina rataharjoitukset, molemmat valmennukset menivät ihan penkin alle. Lumihan on ollut aina tasaisen hyvä eikä "huonoja" valmennuksia ole oikeastaan vielä ollut. Tiistain kavaletti tunnilla mentiin molemmilla pitkillä sivuilla olevien kavaletti linjojen yli laukassa ja kavalettien väliin piti tehdä joko neljä tai viisi laukka askelta. Aluksi tämä sujui ihan hyvin mutta kun lisättiin vähän korkeutta toisella puolella olevaan linjaan niin jotenkin muutin ratsastustani niin että en saanut enää oikeata laukkaa kavaletin jälkeen. Jouduin toistamaan linjan vähintään 100 kertaa ennen kuin sain oikean laukan laskeutumisessa. Kavaletti linjojen jälkeen hypättiin lävistäjällä olevia pieniä pystyjä joiden päällä piti vaihtaa laukka, tämä sujui aavistuksen paremmin mutta ei kuitenkaan kehuttavan hyvin. Tunnin lopussa Johku nosti esteitä n. 90cm korkeudella ja hupsista keikkaa kaikki palat loksahtivat kohdalleen ja sain tosi tasaisen radan ratsastettua. Omassa ratsastuksessahan tässä on vika, olen liian hätäinen ja teen liikaa hevosen selässä.
Torstaina oli rataharjoitukset jotka menivät tiistain tuntiakin huonommin. Verryttelimme niin kuin kisoissa, pystyllä ja sitten okserilla, Lumi tuntui tosi hyvälle yksittäisillä esteillä. Kun verryttelyt oli tehty oli aika hypätä rata ensin 80cm korkeudella. Rata näkyy videosta, ei mitään rytmiä laukassa ja välillä tykitetään kaukaa ja välillä kiivetään läheltä yli, viimeinen este hypättiin oikein mallikkaasti jos jotain positiivista tästä pitäisi löytää. Kun muut oli hypänneet nostettiin esteitä 100cm korkeudelle ja nyt pidin huolen että Lumi menee eteenpäin, kyllä, menihän se eteen mutta pitkänä ja ihan epätasapainossa. Radan voi nähdä myös videolta. Taas oli kyse vain siitä että mä en osaa malttaa vaan oon liian hätäinen. Johku ratsasti Lumin Sunnuntaina ja siis Lumi tuntui selkään mennessä tosi hyvältä! Toivon että ensi treeneissä mäkin osaan malttaa esteelle oikealla tavalla.

2 kommenttia:

 1. Onks Lumilla
  Jotenk hankala hyppy tai jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, sillä on tosi paljon voimaa jonka vuoksi ei oo helppo pysyä kyydissä varsinkaan kun oon niin "heikko" että mulle ei oo voimaa pitää itseäni tasapainossa. :-)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.