tiistai 11. marraskuuta 2014

Viikonloppu Ypäjällä

Koko viikonlopun olin Ypäjällä seuraamassa kansallisia estekisoja. Olisin tietenkin halunnut itse olla kisaamassa mutta äiti ei jaksanut ajaa niin pitkää matkaa yhden luokan takia joten kilpaileminen mun puolesta jäi väliin. Perjantai iltana lähdin Sandralle yöksi ja heräsimme aamulla aikaisin viideltä ja sitten lähdettiin tallille ja pakattiin hevoset traileriin ja suunnattiin kohti Ypäjää. Sandra hyppäsi molemmilla hevosillaan ja mä autoin hevosten kuntoon laittamisessa, kävelyttämisessä ja verkassa minkä pystyin. Sunnuntaina sama homma taas ja jäätiin vielä katsomaan isompia luokkia hetkeksi. Olin kotona Sunnuntai iltana vasta 21- maissa. Tonja ratsasti Lauantaina Lumin, unohdin kysyä miten meni, toivottavasti hyvin! Oli kiva tulla kotiin ja päästä näkemään taas omia hevosia.

 
 Tänään ratsastin ensimmäisen kerran Lumin sitten viime Torstain. Vaihdoin Lumille uuden kuolaimen kokeilun vuoksi. Lumilla on aikaisemmin ollut normaali kolmipala missä on kiekko keskellä ja se onkin toiminut hyvin mutta sileällä ratsastaessa mun mielestä se on liian "vahva". Lumi on tosi herkkä suusta ja on vaikea saada tasaista tuntumaa kun se ei tahdo kunnolla tukeutua käteen vaan on enemmän tyhjä edestä kokoajan. Laitoin sille suoran kumikuolaimen ja ainakin nyt ensimmäisellä kerralla se oli aika vahva sen kanssa, mutta, mieluummin näin kuin että se on ihan tyhjä! Ratsastin aika kevyesti tehden voltteja ja käynnissä väistöjä jotka sujui ihan OK.


 Viiun ratsastin eilen (maanantaina 10.11) ja hyppäsin toooosi pitkästä aikaa! Ja vautsi mikä iloinen yllätys oli kun Viiu oli niin menossa esteille eikä ollut ollenkaan hidas ja löysä oma itsensä. Hyppäsin aluksi n. 60-70cm ristikkoa joka nousi siitä 90cm pystyksi ja lopuksi oli +110cm pysty ja Viiu hyppäsi senkin hipaisematta puomiin. Olin tosi tyytyväinen ja Viiun omistajakin oli ihan hämmentynyt kuinka helposti se pieni pallo hyppäsi isonkin esteen! Suunniteltiin myös ensi kauden kisoja, kenttää olisi ainakin tarkoitus päästä kisaamaan ja aluekisoihinkin suunnataan. Mullahan on viimeinen ponivuosi ensivuonna joten siitä otetaan kaikki ilo irti! ;-)


Huippu pallero!! Ensi kisakautta odotellessa...

Mitä pidätte uudesta ulkoasusta muuten?

2 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.