torstai 12. kesäkuuta 2014

Ekat kenttäkisat

Moikka teille kaikille!


Viime kirjoituksesta on kulunut aika pitkä aika ja pahoittelen tätä pitkää hiljaisuutta. Ennen koulujen loppumista oli luettava viimeisiin kokeisiin ja treenattava hevosten kanssa. Oltiin Lumin kanssa Hauken valmennuksessa ja kehitystä oli tapahtunut hevosessa viime kerrasta mutta itse olin ihan pihalla joten valmennus ei mennyt mitenkään kehuttavasti omalta osalta. Heti kesäloman alettua lähdin 8 päiväksi rippileirille, oli tosi kiva viikko ja sain tosi paljon uusia ystäviä ja konfirmaatio on nyt tulevana sunnuntaina. Äiti ratsasti Ulpukkaa sillä aikaa ja Lumi sai olla laitumella lihomassa. Muutaman kisan olen tässä hypännyt ja on mennyt ihan hyvin. Tico lähti tiistaina uuteen kotiin, upealle tallille ja on varmasti hyvissä käsissä! Sitä pientä palleroa tulee kyllä hirmu ikävä! <3


LSR 30.5

Perjantaina 30.5 lähdettiin Heinäsin tallille seurakisoihin Viiun kanssa. Luokkana oli 60- 70cm koska nämä olivat vasta ensimmäiset kisat Viiun kanssa ja Viiulla ei ole kilpailtu todella pitkään aikaan. Tein aika lyhyen ja tehokkaan verryttelyn, spurtteja ja kiinni ottamisia. Muutaman hypyn pystylle ja okserille ja sitten kävelin kunnes päästiin radalle valmistautumaan. Rata oli erittäin helppo, ei mitään linjoja ainoastaan yksi sarja mutta muuten tuli jokaiselle esteelle uusi lähestyminen. Viiu eteni perusradan tasaisen varmasti virheettömästi maaliin. Uusinta kierroksella tein lyhyet tiet, ja pitkillä laukka pätkillä laukattiin kunnolla, en kuitenkaan ottanut turhia riskejä sillä tavoitteena oli puhdas rata. Pieni kaasuttelu uusinnassa kannatti sillä sijoituimme neljännelle sijalle, huippu poni!


YPÄJÄ 11.6

Tiistai iltana pakattiin Ulpukka ja varusteet traileriin ja suunnattiin kohti Ypäjää. Heti saavuttuamme Ypäjälle juoksin tutustumaan maastorataan ja huippu groomi hoiti Ulpukan ja varusteet paikoilleen. Maastorata vaikutti erittäin kivalle ja helpolle, pari estettä oli aika maksimi leveydellä ja korkeudella harraste- luokkaan mutta en siitä sen enempää välittänyt, kyllä Ulpukka hoitaa homman kotiin. Käytiin ponin ruokinnan jälkeen syömässä ja sitten nukkumaan. Aamulla herätys oli 6 josta lähdin suoraan talliin letittämään Ulpukkaa. Koulukoe alkoi 8 ja olin heti kolmantena. Verkassa Ulpukka oli tosi kiva ja löysin hyvän tahdin raviin ja laukkaan. Rata oli erittäin tasainen, pääsääntöisesti tuli 7 mutta mukaan mahtui myös pari 6 ja kaksi 5 ja lopputulos ei ollut päätähuimaava mutta ihan okei eli 64,444%. Kouluosuuden jälkeen lähdin heti verryttelemään esteosuutta varten ottamalla muutaman hypyn ristikolle jonka jälkeen pystylle ja okserille. Rata hypättiin derby- kentällä joka oli ihan tosi kiva! Ulpukka oli siellä ihan elementissään ja lensi esteiden yli. Päästiin maaliin virheittä ja sitten vain odottelemaan maaston alkamista.


Maasto alkoi vasta 14:30 joten Ulpukka pääsi karsinaan lepäämään ja syömään ja mäkin kävin syömässä. Maastoa varten en tehnyt pitkää verryttelyä, kävelin 20min ja sitten vain laukkasin hetken ja hyppäsin verryttelyesteiden ylitse pariin otteeseen. Verkassa tuli pari stoppia ja Ulpukka tuntui vähän väsyneeltä joten kävelin ja seisoskelin varjossa jotta se jaksaisi vielä radallakin tsempata. Ennen lähtöäni jouduin lähteä yhdelle niitylle kävelemään 10minuutin ajan ja yritin siinä vähän laukata ja pitää Ulpukan hereillä. Rata ei alkanut hyvin, kielto ensimmäiselle esteelle... Toisella yrittämällä yli ja matka jatkui moitteetta vedelle asti, Ulpukka veti 20m ennen vettä liinat kiinni eikä suostunut menemään lähellekään. Taisteltiin siinä hetken aikaa kunnes se kiltisti käveli veteen ja sitten vauhdilla vain seuraavalle esteelle. kahdeksas este oli yksi radan suurimmista esteistä, vihreä talo joka oli myös aika leveä. Tultiin Ulpukan kanssa sujuvasti sille ja paikka oli hyvä mutta Ulpukka niittasi kiinni, seuraavalla yli ja sen jälkeen jatkettiin yhdeksännelle esteelle joka oli samanlainen talo ja siihen taas stoppi ja siihen päättyikin se maasto osio. Harmitti toki mutta ei voi mitään, ensi kerralla koitetaan päästä loppuun asti.

Ihanista ihanin <3
10 kommenttia:

 1. Tietääköhän Ida mitä tarkoittaa esteen leveys. Entä pituus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selitä mielellään tarkemmin niin että mäkin ymmärrän:)

   Poista
 2. Näin teidät kouluverkassa ja radalla, ja olitte niin hienoja! Harmi, kun maastossa kävi noin, toivottavasti ensikerralla menee paremmin :) Olette niin hieno pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Sun poni näytti kans tosi kivalle verkassa, mitä nyt nopeesti näin! :)

   Poista
 3. Esteen leveys=puomin pituus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aattelin leveyden sillein et miten "pitkä" se este oli tai en osaa selittää, mut samapa tuo :)

   Poista
 4. miks myitte ticon? ja onko lumin tarkotus olla sun junnuhevosena seuraavat kaks vuotta ku eiks sulla lopu nyt ponivuodet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ticon myynti oli sen omistajan päätös, ei meidän. Mulla on vielä tämän kauden lisäksi yksi ponivuosi jäljellä ja Lumille ei ole mitään suunnitelmia vielä kun se on niin nuori ja kokematon mutta aika näyttää mitä siitä tulee :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Viiu on ollut vähän "ongelma"- poni ja oon auttanut sen omistajaa (8v.) ratsastamaan sillä että saadaan poni kuriin ja järjestykseen, tosi kiltti ja kiva poni kaikin puolin!

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.