sunnuntai 3. marraskuuta 2013

2 päivän valmennus Daisyllä

 
Eilen ja tänään minulla oli Daisyn kanssa Markku Söderbergin este valmennus. Daisy on 6-vuotias FWB tamma joka on toiminut koko elämänsä aikana kouluhevosena ja nyt sen omistaja kysyi jos haluaisin alkaa sen kanssa hyppäämään ja kilpailemaan. Olen ratsastanut sillä vain reilu 10 kertaa mutta koska Daisy on erittäin hyvin koulutettu niin meillä lähti heti synkkaamaan.  Tico ottaa lomaa nyt 2 kuukauden ajan, eli saan sillä ratsastaa niin paljon kuin vain haluan mutta se saa nyt vähän aikaa miettiä kaikkea mitä se on kesän aikana oppinut.
 
Ei mulla yhtään iloisempi ilme voisi olla :D
 
Mutta siis takaisin asiaan eli valmennukseen. Ensimmäisenä päivänä meitä oli 5 ratsukkoa tunnilla oltiin kaikki aika saman tasoisia vaikka me Daisyn kanssa ei menty ihan yhtä isoja esteitä mitä muut mutta teknisesti oltiin samalla tasolla eli hyvä ryhmä oli kasattu! Aloitettiin kevyessä ravissa tekemällä tempon vaihteluja 5-askelta lisättyä ravia, 5-askelta koottua ravia. Daisy oli aika vahva suusta joten jouduin käyttämään paljon istuntaa siirtyessä kootumpaan raviin. Sitten tehtiin puolet pitkää sivua avotaivutusta ja toinen puolikas lisättiin ja sitten piti koota hevonen ennen kulmaa. Laukassa tehtiin toisella pitkällä sivulla aina 3 volttia ja toisella tempon vaihteluja. Daisy oli jo aika kiva tässä kohtaa ja oli kevyempi kädelle ja pystyin vaikuttamaan siihen paremmin ja sain takajalat hyvin alle.
Fiiiu Daisy kesällä! Toinen kerta koskaan hevosen selässä!
 
Paras ystävä Miki ja Diva <3
 
Kun aloimme hyppäämään aloitimme pääty ympyrällä 2 noin 50cm korkean pystyn kanssa. Pystyjen väliin piti ratsastaa 5 laukka askelta, harjoitus meni aika huonosti koska jäin niin paljon miettimään sitä että saan 5 laukkaa pystyjen väliin. Kun aloin ratsastamaan jalalla eteen ja jatkoin 4-askeleella niin tehtävä sujui ongelmitta. Sen jälkeen hypättiin 7askeleen noin 60-70cm korkeaa pysty-pysty  linjaa joka tuotti taas ongelmia koska Daisy ei tule esteiden välissä takaisin vaan jyrää vain ja silloin minulla ei ole ollenkaan sananvaltaa. Loppua kohden sain vinkkejä miten saisin Daisyn lyhentymään esteiden välissä ja koska se oli loppu tunnista jo aika väsynyt niin se toimi ja sain ne pyydetyt 7 askelta sille linjalle.
 
Toisena päivänä tehtiin samanlainen alku verryttely joten en kirjoita siitä mitään erityisempää. Tultiin kaarevalla uralla ravipuomeja jotka menivät hienosti. en jälkeen tulimme ravissa puomi-ristikko 7askelta pysty linjaa ja sekin meni hyvin! Sitten tulimme pieniä radan pätkiä jonka jälkeen tultiin yksi pidempi rata. Hyppäsiin radan 70-80cm korkeudella ja meni muuten hyvin mutta Daisy oli jo todella väsynyt ja jäi pohkeen taakse ja silloin se jää etupainoiseksi ja ei liiku enää minnekään. Viimeiset 4 estettä radasta kuitenkin sujui hyvin ja sitten lopetettiin. Markku kehui paljon ratsastustani ja sain molempina päivinä erittäin paljon kehuja! Daisylle pitää saada enemmän kuntoa ja kokemusta ja meidän pitäisi kuulemma myös siirtyä pois 60cm radoilta…. :D Kaiken kaikkiaan oli kylä erittäin hyvä valmennusta ja teimme sellaisia harjoituksia mitä pystyn tekemään myös kotona omilla hevosilla.

2 harjoitus kerran jälkeen koulukisoissa He B:3 66....%2 kommenttia:

 1. todella, todella hyvä postaus! toivon että vastaisit näihin kysymyksiin ;-)
  1. kauanko olet blogannut?
  2. korkein hyppäämäsi este?
  3. vaikein hevonen kellä olet mennyt?
  4. viimeisin hevonen/poni jolla olet mennyt, ei omiasi tai daisyä.
  5. parhaat prosentit kisoista?
  6. mitä mieltä kommentistani?
  ps. olen siis uusi lukija niin aaattelin kysäsitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos todella paljon!:)
   1. En ole varma mutta reilu 1 1/2vuotta :)
   2. Noin 150cm korkea pysty :)
   3.ehdottomasti Milli!
   4. Hmm.. En tiedä lasketaanko sitä mutta eilen kävelin yhdellä 5vuotiaalla mutta siis äitini hevosella Annilla olen kunnolla mennyt viimeksi :)
   5. En ole varma mutta se lli joko 72% tai 75%
   6. Tosi kivakun kysyit!:) just tällaset kommentit on kivoja!:-)

   Poista

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.