tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pitkästä aikaa hevosen selässä

Jeee! Vihdoin kapusin sinne selkään! Piti jo Sunnuntaina mennä mutta tuli kamala lumimyrsky ja Milli inhoaa sadetta, joten se on mahdoton ratsastaa ulkona sillä säällä. Meidän pellolla ei voi enään ratsastaa :( se on sulanut liikaa ja pohja menee pilalle jos sielä ratsastaa. Noh, eilen lähdin ensin maneesille ratsastamaan Ulpukkaa. Meillä ei tule olemaan estevalmennuksia vähään aikaa kaikkien karanteenien vuoksi :/

Aloitin perus kävelemällä ja tekemällä "neliötä" (loivia takareita joka kulmassa) ja Ulpukka oli aika jännittynyt. Luultavasti jännittyneisyys johtui ulkona olevasta myrsykstä. Sitten otin tavallisesti kevyttä ravia ja yritin (lue: yritin) mennä rauhallisesti ympäri maneesia mutta toisesta päästä poni sai joka kerta hepulit ja lähti huihtelemaan pukki laukassa toiseen päähän. Kun Ulpukka oli saanut ylimääräiset energiat pois otin ihan pari ympyrää laukkaa. Sen jälkeen työstin Ulpukkaa kolmikaarisella yrittäen tehdä siirtymisiä ravista-ilmavampaan raviin-käyntiin, tehtävä oli oikeasti aika vaikea koska ei ollut tilaa valmistella hevosta kovinkaan kauan. Tein samoja siirtymisiä keskihalkaisialla jotta saisin ponin pysymään suorana (ratsastin peiliä kohden). Ulpukka esitti pari todella hienoa pätkää ravia joissa se polki takaosallaan ja oli pehmeä. Lopuksi vähän laukkaa missä hain samaa periaatetta, nopeat takajalat mutta että pysyisi kuitenkin rauhallisessa tahdissa. Sitten lähdettiin kotiin ja hoidin Ulpukan pois. Tänään tein samoja harjoituksia maneesills kuin eilen ja WAU ulpukka teki pari niin hienoa askelta ravissa että meinasin pyörtyä! Olen itkwnyt äidille kun Ulpukks ei osaa lisätä, sehän tulee ajan kanssa mutta kuitenkin. Tänään menin poikkiradan ja kulmassa kokosin niin lyhyeksi ja aktiiviseksi kuin mahdollista ja sitten ratsastin eteen, sieltähän tuli upeat 3-4 askelta tahdissa olevaa lisäystä (anteeksi, en tosiaan osaa selittää miltä se näytti/tuntui joten älkää välittäkö mitä kirjoitan). Lopetin laukkatyöskentelyyn jossa Ulpukka oli ihan super hyvän tuntuinen!

Eilen olin vain n. 1h kävely/juoksu lenkillä Millin& Andyn kanssa. Lenkkeilimme melkein 5km jäi pari sataametriä vajaaksi. Millin mielestä oli todella hauskaa löntystellä minun vieressäni ja työntää minua ojaa kohti kun juoksimme. Kerran Milli innostui niin paljon että hyppäsi pystyyn (se tekee niin kun innostuu) ja rupesi jotain pomppimaan, loppu matka meni kuitenkin hyvin. Tänään olin maneesilla ja ratsastin aika paljon vain pyöreäksi ja notkeaksi lopuksi parit askelenpidennykset fiiliksen vuoksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.