lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tästä jatketaan vain ylöspäin!

Heissuliveis pitkästä aikaa! :)

Molemmat hepat on ollut todella kivoja ratsastaa vetreitä ja eteenpäinpyrkiviä. En tiedä mitä tein mutta, onnistuin rikkomaan pienemmän objektiivini (18-70mm) jolla yleensä kaikki kuvat ovat otettuja... hupsis. Joten nyt täytyy katsoa kuinka pian uusi putki saadaan hankittua (korjaaminen maksaa enemmän kuin uuden ostaminen...) siihen saakka vanhoja kuvia, puhelimella otettuja tai kuvattomia postauksia... Mutta siis eilen oli Hauken valmennus. Tällä kertaa kyseessä oli vain hevosten virittelyä seuraavalle päivälle ( Hauke lähti mukaan Ypäjälle kisoihin). Minä itse en Ypäjälle lähtenyt kisoihin koska katsoin kisojen tulevan liian nopeasti eikä Milli ole vielä valmis starttaamaan "isoja" luokkia.Tässä kooste Ulpukan tunnista >>>  http://www.youtube.com/watch?v=snhEPbj0RKI&feature=youtu.be
Olin valmennuksessa sekä Millillä että Ulpukalla. Hyppäsin ensin Millillä joka oli alusta asti niin menossa että huhuh.. Aloitimme nelikaarisella kiemurauralla laukassa. Suuntaa vaihtaessa piti siirtyä laukasta raviin ja uudestaan laukkaan, se oli Millille erittäin vaikeata varsinkin kun se otti esteistä vähän kierroksia. Yritin istua syvälle satulaan ja pehmeällä kädellä tehdä siirtymiset, Milli vain teki laukan vaihtoja ja het kun pääsi raviin niin pinkaisi takaisin laukkaan. Lopuksi kun olin muutaman kerran pysäyttänyt ja peruuttanut tätä yliinnokasta mummelia niin siirtymiset alkoivat näyttää hyvälle. Jatkoimme laukkaamalla pienen kavaletin yli, tehtävä sujui ongelmitta näin etäisyydet ja istuin satulassa enkä ylihypännyt! Sen jälkeen ratsastimme pieniä radan pätkiä  n. 80-100cm korkeudella. Milli kielsi 3kertaa, kaikki minun omasta samasta virheestä (luulen että Milli tietää että pitää kieltää kun teen virheitä, ehkä opin paremmin hehe xD). Eli siis heitän kädet kaulalle ja nojaan eteen,ihan niinkuin odottaisin kieltoa vielä sen lisäksi ratsastin alitempossa ilman minkään näköisiä takajalkoja tai muutenkaan terävää hevosta, pitkä pötkö se sen sijaan oli..:D Noh skarppasin ja aloin ratsastamaan taas takaa-eteen ja Millikin hyppäsi hyvin. Pari kertaa jouduin ampumaan esteelle, milloin tottakai tuli huonoja hyppyjä ja jalat lensivät taakse. Hauke oli kuitenkin erittäin tyytyväinen vaikka välillä en ihan ollut "täydellinen". Hauke sanoi että tämä oli parasta ratsastusta mitä on ikinä nähnyt minun tekevän Millin kanssa. Jess! :)


Millin jälkeen vuorossa oli Ulpukka. Aloitin itsenäisellä verrytelyllä ja yritin saada vasemman pohkeen läpi. Ulpukka sitten jaksoi pukitella ja riehua kun piti keskittyä ja mennä nätisti. Kun Ulpukka vihdoin alkoi tuntua hyvälle aloitimme pienellä kavaletilla. Se sujui ihan hyvin, aina ei kyllä askel sopinut ja tuli huono hyppy. Hauke huomautti myös olkapäästäni kun esteen jälkeen kaaduin vasemmalle ja silloin myös poni luikahti vasemmalle. Jatkoimme Ulpukan kanssa myös hyppäämällä pieniä radanpätkiä jotka sujuivat loistavasti! Ulpukka kielsi yhden kerran kun heitin ohjat kaulalle ja nojasin eteen. Muuten Ulpukka hyppäsi vaivattomasti kaikki esteet! Myös valkoisen "muurin" ja vihreät laatikot, trippelin ja sarjan, nämä kaikki esteet ovat siis Ulpukan mielestä todella kauheita, ne syövät pieniä poneja! Tänään on vuorossa kevyempi liikutus päivä. Katson uskaltaudunko maastoon kun on niin hieno ilma vai menenkö vain pellolle ratsastamaan kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.