lauantai 1. joulukuuta 2012

Elossa ollaan! :)

Pahoittelen että ei postauksia ole tullut viime aikoina mutta ei ole ollut juuri mitään kirjoitettavaa, ellette sitten tahdo kuulla yksityiskohtia kentän ympäri kävelemisestä.... :D Positiivinen asia on se että 90 lukijan raja on ylittynyt. Tänään lukijakuvat ovat "ramses painotteisia" koska se on ollut ainut hevonen mitä olen viime aikoina kuvaillut. Viime aikoina siis olen itseasiassa ollut todella "laiska" tai no sovin itseni kanssa että hevosilla oli "talvilomaa" niillä on ollut vähän kevyempää parinviikon ajan. Pelkkää kävelyä ja keventelyä.

Ulpukalla olen tehnyt kylläkin ainakin 1 kerran viikossa puomi-kavaletti-puomi harjoitusta mikä todella on tuottanut tulosta! Poni ei ylihyppää enään koska tietää että sen täytyy kuitenkin nopeasti laskeutua hypystä ja ylittää sujuvasti puomi. Ensimmäisillä kerroilla tehdessäni tätä poni meni täyttä laukkaa ja astu puomien päälle (minulla oli sujuvat ponivälit). Koska ei se vaan mahtunut tekemään tehtävää niillä valeillä muutin sitä hevosväleiksi. Tehtävä sujui hyvin ja poni alkoi kuuntelemaan apuja, lyhentämään ja pidentämään laukkaa. Seuraavina päivinä siirsin puomeja lähemmäs ja lähemmäs kavalettia kunnes olin niin lyhellä välillä että poni tuli koottuna sisään ja laskeutui koottuna! Jess! Oikeesti ku huomasin parin päivän harjottelun jälkeen et herrajestas sentään ponihan odottaa mua olin niin iloinen!

Tänään Ulpukalla oli vapaapäivä ja ratsastin vain Millin ja Ramseksen ja kaverini ponin Baggion.

Baggio on Napsun kokoinen kuuma pikkuponi joka kilpailee alue/kans. 90-100cm. Tuuppailin sen kanssa vähän lumihangessa. Aluksi se oli aika vahva vasemmalle ohjalle ja yritti vain kääntää pään oikealle. Ratsastin sitten vasemman pohkeen niin hyvin läpi kun ehdin koska meillä oli vain 30min aikaa ratsastaa. Hoidin Baggion huolella pois ja lähdin kotiin.

Menin ensin ratsastamaan Ramseksen, 8vuotias ori. Aluksi kun yritin kävellä niin Ramses vaan esitti piaffi/ravi askellajia. Joten aloitin sitten ratsastuksen ravissa. Tein vähän voltteja ja tempon muutoksia. Ramses toimi todella hyvin se ei ehkä tullut takaisin niin hyvin kun normaalisti mutta en jaksanut pyytää siltä täydellisyyttä. Ratsastin siis ilman satulaa. Laukassa tein tempon vaihteluja ja lopuksi annoin sen vain laukata pitkänä ja omaan tahtiin, taino vain aluksi mutta sitten se alkoi menemään niin lujaa että hevosen turvallisuuden vuoksi kokosin sen takaisin lyhyeeseen laukkaan ja jatkoin temponvaihteluja ja sitten lopetin.
jiiiihaaa lievä etukeno... :D

Hupps meni vähän pitkänä, noh...

Millin kanssa olin myös pellolla ilman satulaa mutta Milli oli paljon rauhallisempi, ihme kyllä sillä ollaan kuitenkin vaan kävelty nytten 2 päivää ja eilen vapaata kun en ollut kotona. Aloitin laukassa koska en osaa vieläkään istua millin ravissa ilman että pompin joka askeleella puoli metriä ylös ilmaan. Laukkasin ja tein myös sen kanssa tempon vaihteluja ja se toimi todella hyvin niissä, tuli takaisin pienimmästäkin avusta ja eteni hyvin. En ratsastanut 30minuuttia pidempään koska alkoi tulla niin hämärä että en nähnyt kunnolla eteeni joten lopetin. Hoidin Millin posi ja laitoin sille yhden loimen lisää(nytten sillä on 3, kaksi sisäloimea ja yksi ulkoloimi).

Rakas milde<3

lukijakuva 89.


lukijakuva 90.

lukijakuva 91.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.