sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Piia Pantsua ja Hankitreeniä!

Elikkäs olen ollut taas TODELLA aktiivinen blogittaja! Noh, en oo vaan ehtiny mutta nyt tulee sit roppakaupalle koko viime- ja tääviikko. Ja tietty kaikkein hienointa että 10 lukijan raja on ylitetty Wihiii!!! Mut niinku oon luvannu niin teen yllätyspostauksen kun 10 raja ylittyy mutta minkä postauksen? Laittakaa kommentilla minkä laista haluaisitte niin koitan väsätä sellaisen sitten:)


 lukijakuva nmr.10
lukijakuva nmr. 11
                                                               lukijakuva nmr. 12

Ja nytten tulee sitten kunnon postaus!


Perjantai 17.2: Käytiin äitin kanssa maneesilla, joka on n. 1½km päässä meidän tallilta. Jouduimme kävellä yhden ison pellon poikki, lunta oli niin paljon että mun jalat osui lumeen kun otin ne pois jalustimista. Napsun kanssa alussa taivuttelua ja pohkeen läpiratsastusta, voltteja, siirtymisiä ja muuta perus harjoituksia. Sitten laukkasin molempiin suuntiin, ja sitten 3min. käynti tauko. Sitten otin harjoitusravia ja pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Napsu tuntui todella hyvältä. tein myös laukan vaihtoja ne oliva vähän ruostuneet.... (heehee, pitäis varmaa alkaa treenaa niitäkin...) Kävelttin kotiin ja hoidin sen hyvin. Napsuun olin tyytyväinen, mukavan ja rennon tuntuinen.

Barbilla vain sitä perus hankitreeniä, kävelyä,ravia ja laukkaa....

Lauantai 18.2: Menin pellolla käyntiä n.40minuuttia. Napsun kanssa, vähän taivuttelin (minkä pystyin) tuntui vähän huonommalle vasemmalle.....  Barbin kanssa vain pellolla ravailua ja kävelyä, taitaa Barbin talvi mennä vain kuntoa nostellessa...!

Sunnuntai 19.2: Napsulla vapaapäivä. Barbilla samaa työskentelyä kuin aikaisemmin, ja hienointa oli  että ratsastin sen kanssa melkein 40minuuttia ja väsyi vasta loppuminuuteilla!! VAU alkaa kunto jo nousemaan superhienoa! kohta päästään kattomaan pikkukisoja jeeee!!!

Maanantai 20.2: Eli Napsun kanssa Piia Pantsun kurssilla. Alku tunti meni ihan oman perusratsastuksen hiomisella. Piia mulle pohkeen käytöstä sanoi eniten, kun esim. tehtiin avotaivutuksia niin ei etuosa taipunu tarpeeksi sisäänpäin....  Hypättiin 7 esteen jumppa sarjaa. kavaletti, kavaletti,pysty,kavaletti,kavaletti, oxeri,kavaletti. Napsu hyppäsi ensin ihan kivasti, hidasteli aina jumpan keskellä! Enkä mä oikeestaan voinut sitä potkaistakkaan kunnolla keskellä sitä, rytmi ym. olisi mennyt pieleen, kun ei pieni pohkeenkosketus auttanut. Sarjaa nostettiin tai no pystyä ja oxeria. n.80-90cm korkeaksi?  Tulin hyvällä laukalla jumppaan sisään, mutta EI poni vaan hidastui ja hidastui ja pysähtyi sitten oxerille -.- useaanotteeseen kävi näin, harmitti, mutta täytyy treenata jumppia kotona ym.
Barbilla käveltiin vaan pellolla.
Viime Pantsun kurssilta.


Tiistai 21.2: Piian kurssi taas, Napsu asui yönyli kaverini tallilla, jäin itsekkin yöksi sinne. En olisi muuten saanut kyytiä Piian kurssille. Napsu tuntui heti tunnin alussa ihan omalle itselleen eikä ollut oikeastaan yhtään väsynyt eilisestä treenistä.  Tehtiin paljon linjoja, ja lopussa rata. Ainut kielto tuli pysty-pysty-sarjalle. Sarja oli n. 100cm korkea ja tulin  hyvin sisälle, se hypättiin katsomoon päin. Napsu hyppäsi reippaasti ensimmäisen esteen mutta siinä oli 2 askelta ja se sitten pysähtyi siihen toiselle pystylle? Ihan outo kieltäminen, taisi katsomossa jonkin pelästyttää koska Napsu ei kieltele tuolla tavalla, en osaa selittää sitä mutta se ei ollut ihan sen tapaista. Tunnin lopussa Piia antoi kotiläxyt: Linjoja, sarjoja,jumppasarjoja.... Pohjetta ja kättä pitää vahvistaa, käden pitää olla pehmeämpi ja pienempiä apuja ja jalka paremmin reagoimaan tai sillee nopeammin. Meidän uus hoitaja oli ratsastanu Barbilla tiistaina ja oli poni menny kuullemma hyvin! Ihan mahtavaa et saatiin hoitaja!!!

Keskiviikko 22.2: Napsu ja mä oltiin edelleen kaverin luona, Napsun omistaja (Linda) käveli ja ravaili ilman satulaa Napsun kanssa. Ite menin Lellellä (mun omalla ponilla joka asuu siel mun kaverin luona...) Se oli vähän tamma alussa mutsain sen rentoutumaan loppuakohti, ja Frida (mun kaverin pikkusisko 6wee) meni sitten Lellellä vähän puomeja ja harhoitteli laukkaamista. Barbilla oli sinä päivän vapaa-päivä.

Torstai 23.2: Napsulla taas vp ja Barbilla tavallista Hanki treeniä ym.

Perjantai 24.2: Mun kaveri Oona oli kylässä. Ratsastettiin ensin Napsulla maneesissa. Oona otti vähän kuvia ja videoita siitä pistän tähän yhden kuvan mutta aattelin tehä koosteen siitä ratsastus kerrasta.... Mut Napsu oli ihan OK. Ei taipunu oikeen vasemmalle://? mut muuten ihan kiva. Taivutuksia, avoja,pohkeenväsitöja ja laukanvaihtoja.Oona meni Napsulla ja neki meni hienosti <3

Lauantai 25.2: Jenna (mun kaveri) oli meillä ja kuvattiin ja ratsastettiin molemmat ponit, Napsulla vähän vähemmin kun se ei oikeen pärjänny pellolla? Tai no MÄ en pärjännyt.... Heehee oli vähä ongelmii täs hallinnassa ym. Mun kone ei antanu nyt ladata niitä tänne,mutta päivitän viel illal tän päivän menoja niin koitan siinä samalla laittaa sen koosteen ja kuvia :DD

Kukaan ei varmaan jaksanu lukee mun sepailua loppuun asti mut KIITOS LUKIJOILLE !!!2 kommenttia:

Luen läpi jokaisen kommentin ja jos kommentti ei ole asiallinen se poistetaan välittömästi.

- Lumi on oma hevoseni. Viiu, Papu ja muut hevoset joista kirjoitan ovat liikutettavia/ ratsutettavia.

- Kuvailen Nikon D3100 järjestelmä kameralla putkena toimii perus nikonin: AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

- Kysy jos jokin mietityttää, vastaan aina.